Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina: tilanne etulinjassa on heikentynyt merkittävästi

Ukrainan Luhanskin alueen puolustuksesta vastaava päällikkö Serhiy Hayday kertoo tilanneen etulinjassa heikentyneen edellisen vuorokauden aikana "merkittävästi".

Etulinjassa on käyty tänään raskaita taisteluita, ja useita kyliä on joutunut tykistökeskitysten kohteiksi. Yhdenkään asutuskeskuksen ei kuitenkaan kerrota joutuneen Venäjän haltuun.

– Etulinjan yksiköt estävät tällä hetkellä venäläisten hyökkäystä. Puolustajat ovat tuhonneet venäläisten rakentamat ponttonisillat kahteen otteeseen, eikä vihollisen taktiikassa näytä tapahtuvan muutoksia. Kolmas kerta tulee menemään samalla tavalla. Venäjä tuhoaa kaupungit, ja astuu vasta sitten poltetulle maalle, Hayday kuvaili puoliltapäivin CNN:n mukaan.

Harkovan pohjoispuolella tapahtuva vastahyökkäys on tämän hetken tietojen valossa edennyt hyvin. Venäläiset joukot ovat brittitiedustelun mukaan joutuneet perääntymään kärsittyään tappioita.