Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joka kolmas suomalainen varaamassa lisää käteistä Ukrainan sodan vuoksi

Noin joka kolmas suomalainen on nostanut tai aikeissa nostaa lisää käteistä rahaa Ukrainan sodan takia, ilmenee Nosto-käteisautomaatteja ylläpitävän norjalaisen Nokas-yhtiön teettämästä kyselystä.

Ylimääräistä käteistä on varattu keskimäärin 513 euroa ja eniten rahaa ovat varanneet yli 55-vuotiaat. Käteisen rahan osuus Suomen maksuliikenteestä on laskenut viime vuosina nopeasti ja on nykyään enää noin 12 prosenttia.

– Huoltovarmuus on yksi merkittävä perustelu käteisen rahan olemassaololle ja Ukrainan sota on korostanut sen merkitystä ihmisten mielissä, sanoi Nosto-käteisautomaattien Suomen maajohtaja Risto Lepo tiedotteessa.

Kyselyn mukaan 21 prosenttia vastaajista käytti vielä käteistä rahaa päivittäiseen asiointiin. Vanhemmat ikäryhmät ja pienituloiset käyttivät sitä useimmin. Käteisen käyttäjät pitivät mukanaan keskimäärin 79 euroa. Miehillä keskisumma oli 107 ja naisilla 51 euroa.

Kyselyn toteutti IRO Research ja siihen vastasi huhtikuun aikana yhteensä tuhat ihmistä. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on enintään 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 12.54: Virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa, ei 2,5.