Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiseversti ryöpytti televisiossa maan suhtautumista Ukrainaan ja totesi ohjusten ampumisen Suomeen olevan "naurettava ajatus"

Eläköitynyt venäläiseversti Mihail Khodarenok kritisoi harvinaisen julkisesti Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan hoitamista, kun hän asteli Rossiya One -kanavan 60 minuuttia -ohjelmaan maanantaina. Hänen mukaansa venäläisjoukkojen tilanne maassa tulee vain heikkenemään, eikä venäläisten kannattaisi kääntää sille selkäänsä.

– Ei juoda turhia "informaationturruttajia". Joskus meillä levitetään tietoja siitä, miten Ukrainan armeija olisi moraalisen ja psykologisen murtumisen partaalla. Tämä ei kuitenkaan ole lähelläkään todellisuutta, Khodarenok sanoi haastattelussa CNN:n mukaan.

Kun ohjelman juontaja pyrki laittamaan entiselle upseerille kampoihin, Khodarenok totesi Ukrainan voivan aseistaa jopa miljoona kansalaistaan.

– Eurooppalainen apu saavuttaa täyden mittansa, ja miljoona sotilasta voi liittyä taisteluihin. Meidän täytyy nähdä tämä todellisuus pian, ja se täytyy ottaa huomioon strategisissa päätöksissä. Tilanne tulee ainoastaan huononemaan (Venäjän kannalta), hän ryöpytti päättäjiä.

Khodarenok oli yksi niistä harvoista, jotka jo helmikuussa kritisoivat julkisesti sotaa ja sen seurauksia.

– Ukrainalaisten viha Moskovaa kohtaan aliarvioidaan meillä jatkuvasti. Se on tehokkain ase konfliktissa. Kukaan ei tule ottamaan Venäjän armeijaa vastaan leivän, suolan ja kukkien kanssa.

Maanantaisessa ohjelmassa mediassa paljon esillä oleva eversti kommentoi myös maailmanpolitiikan suurempaa kuvaa.

– Katsotaan kokonaiskuvaa strategisesta perspektiivistämme. Ei ole järkeä ampua ohjuksia Suomeen – se vain näyttäisi naurettavalta. Suurin ongelmamme niin poliittisesti kuin sotilaallisesti on meidän täydellinen geopoliittinen eristäytyneisyytemme. Koko maailma on meitä vastaan, halusimme myöntää sen tai emme.