Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen liittokansleri Gerhard Schröder jättää Rosneftin hallituksen

Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder eroaa venäläisen öljyjätti Rosneftin hallituksesta. Rosneftin mukaan sen hallituksesta lähtee Schröderin lisäksi myös kaasuputkiyhtiö Nord Stream 2:n toimitusjohtaja Matthias Warnig.

Rosneft ylisti kahden eroavan saksalaisen hallitusjäsenensä "strategista visiota" ja "merkittävää roolia yhtiön kansainväliseen liiketoimintaan".

Schröder on joutunut kotimaassaan kovan arvostelun kohteeksi, koska on pitänyt kiinni rahakkaista luottamustehtävistään venäläisten energiayhtiöiden hallinnossa.

Lähtö Rosneftista ei merkitse Schröderin Venäjä-suhteiden katkeamista, koska hänen on määrä liittyä kesäkuussa kaasuyhtiö Gazpromin hallintoneuvostoon.

Saksan liittopäivien budjettikomitea päätti torstaina poistaa Schröderiltä useita valtion maksamia etuuksia hänen Venäjä-suhteidensa vuoksi. Schröderiltä poistetut etuudet ovat arvoltaan yli 400 000 euroa vuodessa.

Saksan nykyinen liittokansleri ja Schröderin tavoin sosiaalidemokraatteja edustava Olaf Scholz on monesti kehottanut edeltäjäänsä jättämään tehtävät venäläisyrityksissä.

78-vuotias Schröder oli Saksan liittokanslerina vuosina 1998–2005. Hänellä on läheiset suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.