Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ja Saksan merivoimat harjoittelevat Suomenlahdella

Suomen ja Saksan merivoimat harjoittelevat alkuviikosta Suomenlahdella, Merivoimat kertoo tiedotteessaan. Maanantaista tiistaihin kestävässä harjoituksessa miinantorjunta-alus Vahterpää ja Saksan merivoimien alus FGS Sachsen harjoittelevat yhdessä Suomenlahden kansainvälisellä merialueella.

Harjoituksen tavoitteena on Merivoimien mukaan harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa toimintaympäristössä. Tarkoituksena on muun muassa kehittää osaamista kansainvälisen tilannekuvan vaihdossa, tiedotteessa sanotaan.

Kyseessä on niin sanottu Passex-harjoitus, joihin eri valtioiden laivastoilla on pitkät perinteet, Merivoimien verkkosivuilla kerrotaan. Harjoitusten sisältö voi vaihdella yksinkertaisista viestiharjoitteista koko vuorokauden kestäviin monipuolisempiin harjoituksiin.

Merivoimien esikunnan johtaman harjoituksen jälkeen FGS Sachsen saapuu laivastovierailulle Helsinkiin loppuviikon ajaksi.