Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö: Turkin huoli terrorismista on syytä ottaa vakavasti

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Turkin huoli terrorismista on syytä ottaa vakavasti, sillä terroristien iskuissa on kuollut suuri joukko Turkin kansalaisia.

Niinistö muistelee blogikirjoituksessaan, kuinka hän ja hänen puolisonsa Jenni Haukio saivat Turkkiin suuntautuneella virallisella vierailullaan vuonna 2015 seurata läheltä Ankarassa tapahtuneen terrori-iskun jälkitunnelmia ja kuinka he halusivat osoittaa myötätuntoaan uhrien omaisille.

Blogikirjoitus on kuvitettu kuvalla, jossa Niinistö ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puolisoineen laskevat kukkia Ankaran pommi-iskun tapahtumapaikalle.

Niinistö muistuttaa, että Suomi tuomitsee terrorismin sen kaikissa ilmenemismuodoissa ja toimii aktiivisesti sen estämiseksi.

– Suomen suhtautuminen ja toimet terrorismin torjunnassa vastaavat jo nyt täysin Nato-maiden yleistä linjaa, myös Turkin kohtaaman terrorismin osalta. Tässäkin suhteessa täyttyvät jäsenyytemme edellytykset, Niinistö kirjoittaa.

Niinistön mukaan Turkin kanssa on syytä jatkaa keskustelua tilanteesta.

– Haluan myös painottaa, että kun Suomi kunnioittaa kansainvälisiä ihmisoikeusperiaatteita ja niistä johdettuja lakejaan, se ei ole millään tavalla ristiriidassa tehokkaiden terrorismin vastaisten toimien kanssa, Niinistö kirjoittaa.