Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikäviä uutisia tulisuuden ystäville: Suositun chilikastikkeen tuotanto joutui tauolle chilipulan takia

Tulisuudesta nauttivien kulinaristien ystävän, sriracha-kastikkeen tuotanto on jouduttu keskeyttämään, kertoo Bloomberg.

Suosikkikastikkeen valmistuksen ongelmien taustalla on ongelmat chilipippureiden laadussa ja saatavuudessa. Srirachaa valmistava amerikkalainen yritys Huy Fong Foods lähetti asiakkailleen ongelmasta kertovan kirjeen 19. huhtikuuta, joka on noussut nyt julkisuuteen.

– Tällä hetkellä chilipippureiden laatuun vaikuttavien olosuhteiden vuoksi edessämme on entistä vakavampi puute chilistä. Tämä ei valitettavasti ole hallinnassamme, emmekä pysty valmistamaan tuotteitamme (Chili Garlic, Sambal Oelek ja Sriracha Chili Sauce) ilman tätä olennaista ainesosaa, kirjeessä kerrotaan.

Huy Fong Foods ajoittaa kaikki sriracha-kastikkeita koskevat, 19. huhtikuuta tai sen jälkeen kirjatut tilaukset syyskuun alkupuolelle.

Srirachan tuotanto on kohdannut samanlaisia vaikeuksia vuoden 2020 heinäkuussa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.