Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pietarin Prismat myytiin Venäjän suurimmalle ketjulle – SOK:n hotellien lopettaminen yhä kesken

SOK on saanut myytyä Pietarin Prismansa. Ostajana on Venäjän suurin ruokakauppaketju X5 Group. Kaupan myötä vastuut myymälöiden vuokrasopimuksista ja henkilöstön työsuhteista siirtyvät ostajalle.

SOK:lla oli eri puolilla Pietaria Prisma-nimisiä kauppoja, jotka vastasivat kokonsa puolesta suomalaisia Saleja ja S-Marketteja. Kauppojen määrä ja paikat ovat vaihdelleet. Kaupat ovat olleet venäläiskuluttajien suosiossa, sillä suomalaistaustaisia tuotteita pidetään Venäjällä luotettavina ja laadukkaina.

SOK ilmoitti maaliskuussa vetäytyvänsä Venäjän markkinalta mahdollisimman nopeasti maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Tuolloin se kertoi kartoittavansa Venäjän lainsäädännön ja henkilöstön huomioivia nopeita poistumismahdollisuuksia.

SOK:n ja X5 Groupin kauppa sai keskiviikkona Venäjän kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Venäläiseen kauppaketju X5:een kuuluvat esimerkiksi maan suurin kauppaketju Pjaterotshka sekä suosittu Perkrestok.

– Olemme halunneet huolehtia henkilöstömme työpaikoista ja paikallisen johdon turvallisuudesta. Myymälöiden työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Myynti on kestänyt arvioitua pidempään viranomaiskäsittelyjen vuoksi, ja olemme tyytyväisiä, kun prosessi on nyt saatu päätökseen, SOK:n liiketoiminnoista vastaava johtaja Jari Annala kertoo tiedotteessa.

Kaupan jälkeen ostajalla ei ole oikeutta käyttää liiketoiminnassaan S-ryhmän tavaramerkkejä.

Myös prosessi SOK:n Pietarin hotelliliiketoiminnan lopettamiseksi on käynnissä, ja S-ryhmä viestii sen etenemisestä erikseen myöhemmin.