Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Öljytoimitusten määrä Kiinaan ja Intiaan kasvaa huomattavasti" – Putin kertoi Venäjän suunnitelmista kumppanimaidensa kanssa ja haukkui lännen talouslogiikkaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui keskiviikkona BRICS-maiden talousfoorumissa. Hän korosti Kiinan, Intian, Venäjän, Brasilian ja Etelä-Afrikan talousyhteistyön merkitystä ja kritisoi lännen toimia.

Putinin mukaan lännen toimet ovat ”ristiriidassa terveen järjen ja alkeellisen taloudellisen logiikan kanssa”.

– Uusia poliittisesti motivoituneita pakotteita otetaan jatkuvasti käyttöön, kuljetus- ja logistiikkaketjut ovat kaatumassa. Tämä vaikuttaa kielteisesti kaikkien maiden väestön hyvinvointiin.

Putin muistutti, että BRICS-maissa asu yli kolme miljardia ihmistä. Venäjän presidentti toi myös esiin, että viidesosa maailmankaupasta, neljäsosa koko maailman bruttokansantuotteesta ja suorista investoinneista sekä kolmasosa ”maailman varannoista” on BRICS-maissa.

– Suuntaamme aktiivisesti kauppavirtojamme ja taloudellisia yhteyksiämme luotettaviin kansainvälisiin kumppaneihin, pääasiassa BRICS-maihin.

Putin kertoi, että parhaillaan neuvotellaan intialaisten kauppaketjujen avaamisesta Venäjälle, sekä kiinalaisten autojen, laitteiden ja koneiden lisätuontia Venäjälle.

– Venäjän öljytoimitusten määrä Kiinaan ja Intiaan kasvaa huomattavasti, myös maamme lannoitevienti BRICS-maihin kasvaa

– Lisäksi venäläiset informaatioteknologiayritykset laajentavat toimintaansa Intiassa ja Etelä-Afrikassa ja satelliittimme tarjoavat jo televisiolähetyksiä 40 miljoonalle ihmiselle Brasiliassa, Putin luetteli yhteistyön muotoja.