Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NBA:n ranskalaistähti Rudy Gobert on siirtymässä Utahista Minnesotaan

Koripalloliiga NBA:ssa ranskalainen tähtipelaaja Rudy Gobert siirtyy Utah Jazzin riveistä Minnesota Timberwolvesiin, kertoo ESPN.

Utah saa lähteiden mukaan vastineena 30-vuotiaasta ranskalaisesta viisi pelaajaa sekä neljä ensimmäisen kierroksen varausvuoroa.

Sentterinä pelaava Gobert on valittu kolme kertaa NBA:n parhaaksi puolustuspelaajaksi. Viime kaudella Gobert teki ottelua kohden 15,6 pistettä. Lisäksi hän kahmi 14,7 levypalloa, mikä oli liigan paras lukema.

Minnesotassa 216-senttinen Gobert muodostaa väkevän isojen miesten kaksikon 211-senttisen Karl-Anthony Townsin kanssa. Towns on mediatietojen mukaan sopinut Minnesotan kanssa nelivuotisesta, 224 miljoonan dollarin jatkosopimuksesta.

Sekä Utah että Minnesota ylsivät päättyneellä kaudella pudotuspeleihin, mutta tie tyssäsi kummallakin joukkueella ensimmäisellä kierroksella.

Markkasen entinen joukkuetoveri jatkaa Chicagossa

Perjantaina kerrottiin myös 27-vuotiaan Zach LaVinen päättäneen jatkaa Chicago Bullsissa. Lauri Markkasen entinen joukkuetoveri oli yksi tavoitelluimmista vapaista agenteista, mutta on sopinut Bullsin kanssa viisivuotisesta, 215 miljoonan dollarin arvoisesta jatkopahvista.

LaVine teki viime kaudella 24,4 pistettä ottelua kohden ja valittiin toisena kautena perättäin NBA:n tähdistöjoukkueeseen. LaVine oli myös johdattamassa Yhdysvaltoja olympiakultaan Tokion kisoissa.

Bulls selviytyi keväällä neljän kauden tauon jälkeen pudotuspeleihin, mutta putosi avauskierroksella.

NBA:n vapaiden pelaajien neuvotteluikkuna avautui torstaina. Pelaajat ja seurat voivat jo sopia suullisesti sopimuksista ja siirroista, mutta sopimuksia voi NBA:n sääntöjen mukaan allekirjoittaa aikaisintaan ensi keskiviikkona.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.