Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luottoluokittaja S&P piti Suomen luottoluokituksen ennallaan – alensi ennustetta talouskasvusta

Luottoluokituslaitos S&P Global Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen ennallaan, kertoo Valtiokonttori.

Valtiokonttorin mukaan S&P Global Ratings vahvisti perjantaina, että Suomen valtion luottoluokitus pysyy tasolla AA+. Luokituksen näkymät ovat S&P:n mukaan vakaat.

S&P:n mukaan Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäys vaikuttaa negatiivisesti myös Suomen talouteen. Luottoluokittaja laskeekin arvioitaan Suomen talouskasvusta tänä ja ensi vuonna. S&P:n mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 1,3 prosenttia ja ensi vuonna 1,0 prosenttia.

Vielä vuoden alussa S&P ennusti Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,8 prosenttia ja ensi vuonna 2,0 prosenttia.

S&P:n mukaan Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vaikutukset Suomen talouteen ovat merkittäviä, mutta hallittavissa olevia. Luottoluokittajan mukaan Suomen energiariippuvuuden vähentäminen Venäjästä on edennyt ripeästi.

S&P kiinnittää Suomi-katsauksessaan huomiota myös siihen, että Suomi on jättänyt hakemuksen päästäkseen sotilasliitto Naton jäseneksi. Luottoluokittaja uskoo, että Suomen Nato-jäsenyyden suhteen tapahtuu edistystä lähikuukausien aikana.