Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintola Kaskis Turussa sai Michelin-tähden ensimmäisenä Suomessa Helsingin ulkopuolella, helsinkiläinen Palace sai toisen tähtensä

Turussa sijaitseva ravintola Kaskis sai Michelin-tähden ensimmäisenä ravintolana Suomessa Helsingin ulkopuolella. Kaskiksessa työskentelevä Christina Haukka puolestaan valittiin viinituntemuksellaan vuoden sommelieriksi.

Toisen Michelin-tähtensä sai Helsingissä sijaitseva ravintola Palace.

Pohjoismaisia ravintoloita palkittiin tänään Michelin-tähdillä ja erikoispalkinnoilla Norjan Stavangerissa. Michelin-tähti on kansainvälinen luokitus maailman parhaille ravintoloille ja niiden keittiömestareille. Pohjoismaisia huippuravintoloita listataan Michelin Guide Nordic countries -oppaassa. Vuoden 2022 painoksessa on yhteensä 225 ravintolaa, joista 74 on tähditetty ja 32 on saanut Bib Gourmand -maininnan tunnustuksena hyvästä hinta-laatusuhteesta. Ympäristöystävällisyydestä ja kestävyydestä vihreällä tähdellä palkittuja on 38.

Pohjoismaissa suurin vihreiden tähtien osuus

Ympäristöystävällisyydestä jaettiin Green star -erikoispalkintoja, ja helsinkiläinen ravintola Natura oli palkittujen joukossa.

Pohjoismaissa yhteensä viisi ravintolaa nousi vihreällä tähdellä palkittujen joukkoon. Vihreän tähden saaneiden ravintoloiden osuus on suurin maailmanlaajuisesti julkaistavien Michelin-oppaiden joukossa.