Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi uutta epäiltyä otettiin kiinni hollantilaistoimittajan murhatutkinnassa – epäillään kuvanneen veriteon

Hollannin syyttäjänvirasto ilmoitti tiistaina kahdesta uudesta pidätyksestä liittyen hollantilaisen rikostoimittaja Peter R. de Vriesin murhaan.

De Vriesiä ammuttiin päähän keskellä kirkasta päivää hänen poistuessaan televisiostudiosta Amsterdamissa viime vuoden heinäkuussa. Hän kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Toinen, 27-vuotias mies pidätettiin Curacaon saarella Alankomaiden Karibialla ja toinen 26-vuotias mies Espanjassa. Molemmat kiinniotetut ovat hollantilaisia.

Hollantilaismedian mukaan kiinniotetut filmasivat de Vriesin murhan. Poliisi on jo aiemmin pidättänyt kaksi miestä itse murhasta. Heidän oikeudenkäyntinsä on meneillään.

Syyttäjien mukaan de Vries murhattiin, koska hän oli tekemisissä paikallisen huumepomon oikeudenkäynnin kanssa. Hän toimi neuvonantajana Nabil B:lle, joka todisti eräässä vaiheessa Hollannin etsityintä rikollista, Ridouan Taghia, vastaan.

Sekä Nabilin veli että hänen asianajajansa on murhattu miehen alettua todistajaksi.