Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan mukaan Venäjä on sytyttänyt tykkitulella viljapeltoja tuleen sadonkorjuun aikaan

Ukrainassa Venäjä on paikallisviranomaisen mukaan sytyttänyt tykkitulella viljapeltoja tuleen. Asiasta kertoi Telegram-viestissään Dnipropetrovskin aluehallinnon edustaja Mykola Lukashuk. Viranomaisten ja median mukaan Venäjän ammukset sytyttivät peltopaloja Dnipropetrovskin ja Zaporizhzhjan alueilla.

Ukrainan puolustusministeriö kommentoi, että tulessa ei ole Ukrainan vilja vaan koko maailman ruokaturva, uutisoi Kyiv Independent -lehti. Ukraina on eräs maailman keskeisiä viljanviejiä.

Venäjä on estänyt viljan kuljetuksia Mustallamerellä. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vaati perjantaina, että Venäjä lopettaa viljaviennin estämisen.

Ukrainan maatalousministeriö kertoi perjantaina, että maassa on korjattu ensimmäiset miljoona tonnia uutta viljasatoa. Asiasta uutisoi sanomalehti Kyiv Independent.

Ukrainalaiset partisaanit iskivät rautatiesiltoihin

Ukrainalaiset partisaanit katkaisivat torstaina rautatiesillan Zaporizhzhjan alueella, kertoi sotaa tiiviisti seuraava Institute for the Study of War (ISW). Rautatiesilta sijaitsi 25 kilometrin päässä Venäjän miehittämästä Melitopolin kaupungista.

ISW:n mukaan rautatiesillan tuhoamisen todennäköinen tarkoitus on estää Venäjän armeijan huoltoa Krimiltä. Melitopolin alueen sissit ovat heinäkuun alussa tuhonneet toisenkin rautatiesillan sekä ajaneet panssaroidun ammusjunan kiskoilta.

Venäjällä sotaa arvostellut kaupunginvaltuutettu vankilaan

Venäjällä Moskovan kaupunginvaltuuston jäsen tuomittiin perjantaina seitsemän vuoden vankeuteen "väärän tiedon tietoisesta levittämisestä" Venäjän armeijan toimista Ukrainassa. 60-vuotias Aleksei Gorinov oli arvostellut presidentti Vladimir Putinin määräämää hyökkäyssotaa. Gorinov on ensimmäinen Ukrainan sodan arvostelemisesta rikostuomion saanut oppositioedustaja.

Venäjällä sodasta käytävää keskustelua on rajoitettu ankarasti lailla, jossa todenmukaista tietoa Ukrainan tapahtumista levittäville voidaan määrätä pitkät vankeusrangaistukset.