Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suomalaiset pääosin tyytyväisiä Marinin hallituksen toimiin, Elon Musk peruu Twitter-kaupan

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Suomalaiset tyytyväisiä hallituksen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä koronaviruksen torjuntaan

Enemmistö suomalaisista antaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle erittäin tai melko hyvän arvosanan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa sekä koronaviruksen taltuttamisessa, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa erittäin tai melko hyvän arvosanan antaa 63 prosenttia suomalaisista ja koronaviruksen taltuttamisessa 58 prosenttia suomalaisista.

Tyytymättömyyttä kohdistuu ennen muuta maan talouden tilaan sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimusta varten haastateltiin hieman yli tuhatta suomalaista.

Kamari- ja oopperamusiikkijuhlijoilla maskisuositus

Heinäkuussa järjestettävät Kuhmon kamarimusiikkifestivaali sekä Savonlinnan oopperajuhlat suosittelevat yleisölle kasvomaskien käyttöä. Kummassakaan tapahtumassa maskipakkoa ei ole, vaan musiikkiyleisö saa itse päättää maskin käytöstä.

Heinäkuun alussa alkanut Savonlinnan oopperajuhlat antoi yleisölle maskisuosituksen vasta tällä viikolla yleisöpalautteen vuoksi. Sunnuntaina alkavan Kuhmon Kamarimusiikin maskisuositus on tehty jo keväällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan.

Virossa kolme puoluetta pääsi sopuun uudesta hallituksesta

Virossa reformipuolue, sosiaalidemokraattinen puolue ja Isänmaa-puolue ovat päässeet sopuun uuden koalitiohallituksen muodostamisesta. Kolmikko löysi eilen yhteisymmärryksen sähkömarkkinauudistuksesta ja energiatuesta, perhetuista sekä siirtymästä vironkieliseen koulutukseen.

Presidentti Alar Karisin tiedotteessa sanotaan, että perustuslain mukaan hallituksen tulisi irtisanoutua ja parlamentin tulisi kokoontua päättämään, hyväksyykö se uuden hallituksen.

Uudella koalitiolla tulisi olemaan 56 paikkaa Riigikogun 101 paikasta. Virossa on tarkoitus pitää vaalit ensi vuonna.

Elon Musk peruu kohutun 44 miljardin dollarin Twitter-kaupan - Twitter aikoo saada kaupan päätökseen oikeusteitse

Miljardööri Elon Musk peruu 44 miljardin Yhdysvaltain dollarin Twitter-yrityskaupat, kertovat yhdysvaltalaismediat. Perumisesta on jätetty ilmoitus Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle.

Muun muassa Washington Post kirjoittaa, että Musk näkee hänellä olevan oikeus vetäytyä kaupasta, sillä Twitter ei ole hänen mukaansa antanut riittävästi tietoja yhtiön toiminnasta.

Muskilla ja Twitterillä on ollut erimielisyyttä siitä, kuinka moni viestipalvelun tileistä on niin sanottu bottitili. Musk näkee, että Twitterin tiedot tilien määristä eivät ole uskottavia.

Twitterin hallituksen puheenjohtaja Bret Taylor sanoo Twitterissä, että yhtiö aikoo haastaa Muskin päätöksen oikeusteitse.

NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella joukkueiden kiinnostuksen nappasi neljä suomalaista

Jääkiekon NHL:ssä vuosittaisen pelaajien varaustilaisuuden toisella kierroksella varattiin neljä suomalaispelaajaa.

Buffalo Sabres nappasi 41. varausnumerolla JYPistä maalivahti Topias Leinosen.

Seattle Kraken varasi toisella kierroksella Ilveksen hyökkääjän Jani Nymanin ja Kärppien maalivahdin Niklas Kokon.

Calgary Flames käytti 59. vuoron Tapparan hyökkääjän Topi Rönnin varaamiseen.

Ensimmäisellä kierroksella varattiin kaksi suomalaista. JYPin hyökkääjä Joakim Kemell varattiin ensimmäisenä suomalaispelaajana.

Wimbledonissa tulee uusi naisten kaksinpelin mestari - finaalissa kohtaavat Jabeur ja Rybakina

Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin loppuottelu pelataan tänään iltapäivällä Suomen aikaa.

Finaalissa kohtaavat Tunisian Ons Jabeur ja Kazakstanin venäläissyntyinen Jelena Rybakina. Kumpikaan heistä ei ole ennen pelannut grand slam -turnauksen päätösottelussa.

Jabeur on sijoitettu turnauksessa kolmanneksi ja Rybakina 17:nneksi.

Torstaina tunisialaisesta tuli ensimmäinen arabi, joka selvitti tiensä avoimena aikana tenniksen suurturnauksen loppuotteluun. Hän on myös ainoa kyseiseen saavutukseen yltänyt afrikkalaisnainen.

Rybakina vaihtoi kansalaisuuttaan kaudella 2018, mistä on ollut konkreettista hyötyä, sillä venäläisurheilijat suljettiin Ukrainan sodan vuoksi tämän vuoden Wimbledonista.

Tanska kärsi nöyryytyksen Saksan jalkapallonaisten käsittelyssä EM-lopputurnauksessa

Tanskan naisten jalkapallomaajoukkue kärsi EM-lopputurnausavauksessaan karvaan tappion Saksan käsittelyssä.

Tanska ylsi vuonna 2017 EM-finaaliin ja myös tuoreeltaan alkaneelle turnaukselle on povattu menestystä. Lontoossa pelatussa myöhäisottelussa saksalaiset veivät kuitenkin voiton maalein 4–0.

Saksa avasi maalitilin 20 peliminuutin jälkeen ja tykitti ottelun loppupuoliskolla kaikkiaan kolme maalia.

Tanskan ja Saksan kanssa samassa lohkossa pelaava Suomi hävisi aiemmin päivällä Espanjalle 1–4. Suomen on määrä kohdata Tanska ensi viikon tiistaina ja Saksa tämän jälkeen lauantaina. Saksalla on seuraavaksi vastassaan Suomen kaatanut Espanja. (Lähde: Ritzau–AFP)

Suomen alle 20-vuotiaat koripallonaiset avasivat EM-kisaurakkansa voitolla

Suomen alle 20-vuotiaiden naisten koripallomaajoukkue on avannut EM-kisaurakkansa voitolla Belgiasta. Suomi vei Unkarin Sopronissa jännitysnäytelmän päätteeksi voiton pistein 67–60.

Belgia päätti avausneljänneksen viiden pisteen johdossa, ja puoliajalla Belgia johti peliä 37–33. Suomi vei kuitenkin Belgiaa kolmannella neljänneksellä 24–10, ja suomalaiset lähtivät viimeiseen neljännekseen kymmenen pisteen johdossa.

Belgia taisteli tästä huolimatta loppuun saakka ja kipusi päätösneljänneksellä jälleen johtoon. Suomen päävalmentaja painotti Koripalloliiton tiedotteessa, että Sara-Sofia Mikkosen ihmeteot ottelun lopulla takasivat kuitenkin Suomelle voiton.