Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Shakkirobotti murskasi 7-vuotiaan vastustajansa sormen kesken ottelun

Moskovassa järjestettävässä shakkiturnauksessa tapahtui 19. heinäkuuta harvinainen onnettomuus. Kilpailuun erikoisuutena mukaan tuotu shakkirobotti murskasi vastassaan olleen 7-vuotiaan pojan sormen.

– Robotti murskasi pojalta yhden sormen. Kone ilmeisesti sekosi, kun vastustaja teki siirtonsa nopeammin kuin säännöt sallivat, arveli kilpailun järjestäneen Moskovan shakkijärjestön puheenjohtaja Sergei Lazarev.

Lazarevin mukaan kyseinen shakkirobotti pystyy pelaamaan useita vastustajia vastaan yhtä aikaa, eikä koneella ole ollut aiemmin minkäänlaisia ongelmia.

Sormi murtui, kun pojan käsi oli siirron jälkeen vielä shakkilaudan päällä. Robotti painoi oman nappulansa voimakkaasti pojan käden päälle.

Tapauksesta on kisajärjestäjien video, joka on melko huonolaatuinen. Pojan säikähdys ja tilanteen kummallisuus näkyvät kuitenkin videolla. Samoin kisan neljän toimihenkilön melko nopea saapuminen paikalle, mutta auttajillakin näyttää olevan vaikeuksia vääntää robottikäsi pois pojan käden päältä.

– 7-vuotias pelaaja saapui seuraavana päivänä takaisin kisapaikalle sormi kipsattuna. Hän oli hämmästynyt, mutta ei traumatisoitunut tapahtumasta, sanoi Lazarev.

Tämän jälkeen shakkirobotit ympäri maailman joka tapauksessa joutunevat pelikieltoon ainakin joksikin aikaa.