Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhemies Vanhasta hoidettiin sairaalahoidossa rytmihäiriöiden vuoksi – "Olen nyt toimintakykyinen ja voin hyvin"

Eduskunnan puhemies Matti Vanhasta (kesk.) on hoidettu eilen sairaalassa sydämen rytmihäiriön vuoksi. Vanhanen kertoo STT:lle tunteneensa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, ettei kaikki ole kohdallaan. Hän oli mennyt Klaukkalan terveysasemalle maanantaiaamuna ja sieltä edelleen Hyvinkään sairaalaan, missä sydämen rytmi oli vakautettu nukutuksessa.

Vanhanen pääsi kotiin jo maanantai-iltana. Hän sanoo olevansa nyt kunnossa eikä tapahtunut johda peruuntumisiin työasioiden osalta.

– Hyvin voin. Toimintakykyni on kohdillaan, Vanhanen kertoo.

Hän sanoo kärsineensä rytmihäiriöistä joitakin vuosia sitten useasti.

– Sydänleikkauksen yhteydessä lääkärit tekivät toimia, jotka vaikuttivat ehkäisevästi. Kolme vuotta olen saanut elää ilman rytmihäiriöitä.

Vanhanen kertoo, ettei itse tunnista rytmihäiriön oireita heti.

– En pysty sanomaan, koska oireet täsmälleen alkoivat. Ne alkavat vähitellen tuntua kehossa huonona olona ja hengästymisenä.

Vanhanen kertoi tapahtuneesta julkisessa Facebook-päivityksessä tiistaina.

– Minulla on ollut tapana, että kun olen vastuuvirassa, jonka yhteydessä on hyvä olla toimintakuntoinen, kerron avoimesti asioista, Vanhanen sanoo.

Hän kehuu päivityksessä saaneensa hyvää hoitoa Klaukkalan terveysasemalla ja Hyvinkään sairaalassa.