Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme nuorta kuoli liikenneonnettomuudessa Savonlinnassa - ”Pienelle kylälle surullinen ja koskettava tapahtuma”

Kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Savonlinnassa Rantasalmentiellä lauantaiaamuna, kertoi Itä-Suomen poliisilaitos.

Neljän nuoren seurue oli liikkeellä henkilöautolla, joka ajautui ajoratojen keskikaistan kivetykseen ja siitä edelleen ajokaistojen väliselle alueelle oikea kylki edellä. Auto törmäsi opastinpylvääseen ja meni törmäyksestä täysin käyttökelvottomaan kuntoon.

Onnettomuudessa kuoli kolme autossa ollutta noin 20-vuotiasta savonlinnalaista, ja yksi toimitettiin vakavasti loukkaantuneena Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Onnettomuuden syistä ei komisario Jyrki Koskisen mukaan ollut vielä lauantai-iltapäivällä tietoa.

– Todennäköisimmin tilannenopeus on ollut varsin reilu ja auton hallinta on menetetty.

Poliisi ei tässä vaiheessa epäile, että alkoholilla tai päihteillä olisi ollut osuutta asiaan.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen aamukuutta Rantasalmentien ja Brahenkadun risteyksestä itään eli kohti Savonlinnan keskustaa.

Nopeusrajoitus 60 kilometriä tunnissa

Koskisen tiedossa ei lauantaina puolenpäivän jälkeen ollut, oliko loukkaantunut auton kuljettaja vai matkustaja. Poliisi ei vielä kertonut esimerkiksi uhrien sukupuolia tai tarkempia ikiä.

– Tämä on pienelle kylälle varsin surullinen ja koskettava tapahtuma, Koskinen sanoi STT:lle.

Onnettomuus tapahtui alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Tapahtuma-aikaan satoi runsaasti vettä.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä. Ainutta onnettomuudessa henkiin jäänyttä ei ollut vielä puhutettu.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman ennen kello kuutta aamulla. Poliisin mukaan onnettomuudella ei ollut silminnäkijöitä.

Vakavia liikenneonnettomuuksia eri puolilla Suomea

Suomessa on tapahtunut useampia vakavia liikenneonnettomuuksia tänä vuonna.

Esimerkiksi tammikuussa Uudenmaan Karkkilassa kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton kolarissa.

Helmikuussa kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui Jyväskylässä valtatiellä 9 tapahtuneessa rekan ja henkilöauton nokkakolarissa. Henkilöauto oli lähtenyt heittelehtimään tiellä ja törmännyt rekkaan.

Huhtikuussa Huittisissa Satakunnassa kaksi ihmistä kuoli henkilöauton ja rekan nokkakolarissa, kun henkilöauton kuljettaja ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi rekkaan.

Yhden hengen vaativia kolareita ja loukkaantumistapauksia tapahtuu kuukausittain.

Maaliskuussa 2004 tapahtui Suomen historian pahin tieliikenneonnettomuus Konginkankaalla Keski-Suomessa. Paperirullalastissa olleen rekan ja linja-auton yhteentörmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja loukkaantui 15. Nuoria kuljettanut bussi oli matkalla Rukalle.