Yön uutiskooste | Niinistö keskustelee hallituksen kanssa venäläisten viisumeista – Saarikko ehdottaa ylimääräistä lapsilisää perheille

VM:n ykkösvirkamies Majanen haluaa tavata ammattiliitot työmarkkinasolmun kiristyessä

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen suunnittelee tapaavansa ammattiliittojen johtajat. Hän kertoo STT:lle, että haluaa pohtia heidän kanssaan syksyn työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.

Majanen toivoo, että työmarkkinapöydissä syntyisi hyvin maltillinen palkkaratkaisu. Hänen mukaansa inflaatiota suuremmat palkankorotukset laukaisisivat vaikean ja pitkäaikaisen kierteen.

Niinistö keskustelee hallituksen kanssa venäläisten viisumeista

Presidentti Sauli Niinistö ja hallitus tapaavat tänään Kultarannassa presidentin esittelyn yhteydessä. Niinistö on tapaamisen edellä ilmoittanut haluavansa keskustella hallituksen kanssa venäläisille myönnettävistä turistiviisumeista, joilla nämä pääsevät Suomeen ja muualle Schengen-alueelle.

Ulkoministeriöstä kerrottiin eilen STT:lle, että presidenttiä on informoitu vaihtoehdoista venäläisten viisumikäytäntöjen mahdolliseksi muuttamiseksi.

Venäläisten matkailijoiden avoin pääsy Suomeen on herättänyt paheksuntaa Ukrainan sodan takia.

Saarikko ehdottaa ylimääräistä lapsilisää perheille

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa ylimääräisen lapsilisän maksamista kaikille perheille tämän vuoden lopulla. Ehdotuksestaan Twitterissä kertoneen Saarikon mukaan tuki on tarpeen, koska ruuan, energian ja liikkumisen nousseet hinnat ovat koetelleet lapsiperheitä.

Saarikon mukaan ehdotus on kertaluontoinen, eikä vaatisi uutta lainanottoa. Rahoitus ylimääräisen lapsilisän maksamiseen saataisiin valtiovarainministerin mukaan hallituksen lisätalousarviovarauksesta.

Tänään päivä on sateinen ja suuressa osassa maata lämmin

Ukkoskuurot saapuvat yön aikana Suomeen lännestä, Ilmatieteen laitos kertoo.

Aamulla ukkoskuuroja voi tulla Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilla. Päivällä ukkonen väistyy, mutta sateet jatkuvat. Eteläisessä ja keskisessä Suomessa voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Lämpötilat kohoavat etelässä 25–26 asteeseen ja maan keskiosissa 22–25 asteeseen. Maan pohjoisosissa lämpötila jää 15–20 asteeseen.

Huomenna maahan leviää laajempi sadealue, ja lämpötilat kipuavat osassa maata lähelle 30:tä astetta.

Yhdysvaltain senaatti antoi tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle

Yhdysvalloissa senaatti on odotetusti antanut hyväksyntänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksille. Senaatti äänesti asiasta varhain torstaina Suomen aikaa. Sadasta senaattorista 95 äänesti Suomen jäsenyyden ratifioinnin puolesta. Vastaan äänesti republikaanisenaattori Josh Hawley. Lisäksi republikaani Rand Paul äänesti tyhjää.

Hyväksyntää pidettiin jo ennen äänestystä varsin varmana, sillä se tarvitsi senaatissa kahden kolmasosan tuen.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi jo heinäkuussa päätöslauselman, joka kannattaa Suomen ja Ruotsin liittymistä sotilasliitto Natoon.

Nato-jäsenyys tulee ratifioida eli vahvistaa kaikissa sotilasliiton 30 nykyisessä jäsenmaassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka