Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitiedustelu: Venäjä ottaa erittäin todennäköisesti käyttöön jalkaväkimiinoja – neuvostoajan aseet arvaamattomia

Venäjä ottaa erittäin todennäköisesti käyttöönsä jalkaväkimiinoja puolustuslinjoillaan Donbassissa, kertoi Britannian puolustusministeriö tiedustelupäivityksessään Twitterissä maanantaina.

Jalkaväkimiinat voivat aiheuttaa uhreja laajalla alueella sekä armeijan että paikallisen siviiliväestön keskuudessa.

Venäjä on päivityksen mukaan suurella todennäköisyydellä yrittänyt käyttää Donetskissa ja Kramatorskissa PFM-1- ja PFM-1S-jalkaväkimiinoja.

– Yleisesti "perhosmiinoksi" kutsutut PFM-1-sarjat ovat erittäin kiistanalaisia, mielivaltaisia aseita, ministeriö kertoo.

PFM-1-miinoja käytettiin tuhoisiin seurauksin Neuvostoliiton ja Afganistanin välisessä sodassa, jossa niiden väitettiin vammauttaneen suuria määriä lapsia, jotka luulivat niitä leluiksi.

Raportin mukaan on erittäin todennäköistä, että Venäjän käyttämät neuvostoajan varastot ovat huonontuneet ajan myötä ja ovat nyt erittäin epäluotettavia ja arvaamattomia. Tämä on uhka sekä paikalliselle väestölle että humanitaarisille miinanraivausoperaatioille.