Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Marin: On riski uusista rajoituksista, jos koronatilanne vaikeutuu

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa saatetaan tarvita koronaan liittyviä rajoituksia mahdollisesti vielä tulevaisuudessa, jos pandemian tilanne vaikeutuu. Marin ja usea muu poliitikko kommentoi musiikki- ja tapahtuma-alan tilannetta Flow Talks Music -paneelikeskustelussa Helsingissä perjantaina.

– Valitettavasti joudun sanomaan, että epävarmuus tulee jatkumaan. Mutta en olisi missään nimessä valmis ottamaan niitä (rajoituksia) käyttöön nyt. Korona on muuttunut lievempään suuntaan, ja meidän on pidettävä yhteiskunta auki, Marin sanoi.

Jos pandemiasta on syntynyt jotain hyvää, se on pääministerin mukaan se, että kulttuurin toimijat ovat ryhtyneet entistä tiiviimpään yhteistyöhön.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen sanoi, että olisi väärin, jos perusoikeuksia koskeva säädös otettaisiin käyttöön.

– Nythän muun muassa ulkomaanmatkailu on vapautunut. Samoin esimerkiksi THL:n johtaja Mika Salminen on sanonut, että korona kannattaisi poistaa yleisvaarallisten tautien listalta.

Elomaa: Hallituksella poukkoileva koronalinja

Opposition perussuomalaisten kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa myönsi, että koronatoimissa on onnistuttu Suomessa melko hyvin. Hallituksen linja koronarajoituksissa on kuitenkin ollut hänen mukaansa poukkoileva.

Pääministeri Marin myönsi, että Suomen tartuntatautilaki on sekava ja pirstaleinen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo painotti, että enää ei saa käydä niin, että kulttuuriala joutuu kärsimään siitä syystä, että ei ole etukäteen varauduttu tartuntoihin.