Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armenian pääkaupungin toriräjähdyksen uhriluku kasvoi

Armenian pääkaupungin Jerevanin keskustassa eilen tapahtuneessa räjähdyksessä ja torille levinneessä tulipalossa tiedetään nyt kuolleen ainakin kuusi ihmistä, maan hätätilaministeriö kertoi.

Ministeriön mukaan kymmeniä loukkaantuneita on kuljetettu sairaalaan. Lisäksi räjähdyksen vuoksi läheinen rakennus romahti, minkä jäljiltä parikymmentä ihmistä on kadoksissa.

Romahtaneesta rakennuksesta löydettiin sunnuntain aikana kymmenen ihmistä elossa ja ainakin yksi tällä hetkellä tiedossa olevista kuudesta kuolleesta.

Surmalun tori, missä räjähdys ja tulipalo sattuivat, on sunnuntaisin hyvin vilkas.

Räjähdyksen syy ei ollut maanantaina vielä selvillä, mutta paikallisten uutislähetysten mukaan räjähdys tapahtui paikassa, jossa säilöttiin ilotulitteita.

Hätätilaministeri Armen Pambukhtshijanin mukaan kyse ei ole voinut olla terrori-iskusta, koska videokuvien mukaan tulipalo oli jo alkanut ennen räjähdystä.

Syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan rikkomuksista syttyvien tavaroiden varastoinnissa, paloturvallisuusmääräysten rikkomisesta sekä kuoleman aiheuttamisesta "huolimattomuuden vuoksi".