Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyrnävän onnettomuuden yksivuotias uhri ja kuljettaja olivat lähisukulaisia – kuljettaja oli alaikäinen, jolla oli ajo-oikeus

Maanantaina Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla sattuneen vakavan liikenneonnettomuuden uhri ja kuljettaja olivat lähisukulaisia, kertoo poliisi.

Yksivuotias lapsi kuoli jäätyään henkilöauton alle omakotitalon pihapiirissä iltapäivällä.

Poliisi on toistaiseksi vaitonainen onnettomuuden yksityiskohdista.

– Ajoneuvo on ollut saapumassa kiinteistölle, kun onnettomuus sattui tontille tulevan liittymän läheisyydessä, tutkinnanjohtaja Ilkka Riippa kertoi STT:lle.

Onnettomuuteen johtaneita tapahtumia Riippa ei avannut sen tarkemmin, sillä tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

– Nyt kuullaan osallisia, puhutetaan mahdollisia silminnäkijöitä ja vainajalle suoritetaan oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen.

Riipan mukaan kuljettajaa ei ole vielä pystytty kuulemaan.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Alkoholilla ei tässä vaiheessa epäillä olevan osuutta asiaan.

Kuljettaja oli alaikäinen

Riippa vahvisti STT:lle tiedon siitä, että henkilöautoa kuljettanut henkilö oli alaikäinen ja hänellä oli ajo-oikeus.

Suomessa henkilöauton ajokortin voi saada Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla jo 17-vuotiaana.

Ajokorttilakia uudistetaan parhaillaan, ja syksyllä eduskunta käsittelee ehdotusta ikäpoikkeusluvan poistamisesta. Lakimuutoksen jälkeen ajokortin voisi saada 17-vuotiaana pelkällä huoltajan suostumuksella.

Kuljettajan ja uhrin sukulaisuussuhdetta Riippa ei halunnut kommentoida sen tarkemmin.

– Kyseessä on lähisukulainen, hän sanoi.

Iltalehden tietojen mukaan kuljettaja oli uhrin sisarus.

Kouluissa suruliputus ja hiljainen hetki

Tyrnävän kunnanjohtajan Vesa Anttilan mukaan suru on paikkakunnalla käsinkosketeltavaa.

– Niin kuin arvata saattaa, kun kyseessä on alle 7 000 asukkaan kunta, jossa ihmiset tuntevat toisensa. Täällä on paljon lapsia ja lapsiperheitä, niin ihmiset pystyvät samastumaan tilanteeseen.

Anttila kertoo saaneensa onnettomuuden jälkeen paljon viestejä, joissa huolehditaan perheestä ja halutaan varmistaa, että kunta antaa perheelle riittävästi tukea.

– Eilisestä asti perheelle on annettu kriisitukea. Perheen isää ja äitiä kuullaan tarkasti ja huolehditaan, että arki perheessä pyörii.

Anttilan mukaan tiistaina järjestetään suruliputus ja hiljainen hetki kahdella koululla, joissa opiskelee onnettomuuden uhrin sisaruksia.

– Perheen haluamalla tavalla luokissa myös muistellaan oppilaiden sisarusta.