Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehyn ja Superin sovittelu alkaa tänään – antaneet kaksi lakkovaroitusta

Hoitoalan järjestöt Tehy ja Super aloittavat sovittelun tänään iltapäivällä.

Valtakunnansovittelijan toimisto ilmoitti sovittelun alkamisesta perjantaina. Sovittelut käydään uuden valtakunnansovittelijan johdolla.

– Meidän ala on säästetty henkihieveriin ja on hienoa, että valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tarttuu toimeen ripeästi, sanoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen perjantaina sen jälkeen kun Valtakunnansovittelijan toimisto oli ilmoittanut sovittelun alkavan.

Sajavaara aloitti valtakunnansovittelijana viime maanantaina.

Lakot koskisivat teho-osastoja

Järjestöt ovat antaneet tällä viikolla kaksi lakkovaroitusta. Perjantaina ne antoivat lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin.

Lakko alkaisi Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen teho-osastolla 6. syyskuuta ja päättyisi 9. syyskuuta. Järjestöjen mukaan lakossa olisivat kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja Superin jäsenet kyseisessä yksikössä.

Torstaina järjestöt ilmoittivat aloittavansa vuorokauden mittaisen työtaistelutoimen Kanta-Hämeen keskussairaalassa 2. syyskuuta. Se toteutettaisiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskussairaalan tehostetun hoidon yksikössä, johon kuuluvat teho-osasto ja valvonta.

Lakkovaroitusten lisäksi järjestöt julkistivat sairaanhoitopiirien kuntayhtymiin kohdistuvat hakukiellot ja tilapäisen siirron kiellot, jotka astuivat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai Superin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteissa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä työhön tilapäisellä siirrolla.

Perjantaina järjestöjen puheenjohtajat vaativat lisäksi päättäjiltä lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä.