Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inflaatio kiihtyi elokuussa Saksassa 7,9 prosenttiin

Inflaatio kiihtyi Saksassa jälleen elokuussa, kun kuluttajahinnat nousivat 7,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo liittovaltion tilastovirasto Destatis.

Heinäkuussa kuluttajahinnat kallistuivat Saksassa 7,5 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Tilastoviraston mukaan energian kallistuminen vaikutti merkittävästi korkeaan inflaatiolukemaan. Kotitalouksien sähköstä ja polttonesteistä maksamat hinnat ovat nousseet tilastoviraston mukaan lähes 36 prosenttia vuoden takaisesta.

Saksan hallitus kokoontui tiistaina kaksipäiväiseen erityiskokoukseen keskustelemaan energiahintojen hälyttävästä noususta Venäjän helmikuussa Ukrainaan aloittaman hyökkäyksen jälkeen.

Hallitukselta odotetaan lisätoimia energian hintojen nousun koettelemien kotitalouksien auttamiseksi.

Edessä kuuma inflaatiosyksy?

Hallitus on aiemmin auttanut saksalaisia muun muassa yhdeksän euroa maksavalla kuukausilipulla alueellisiin ja paikallisjuniin, mutta suosittu junalippuetu päättyy elokuun lopussa.

LBBW-pankin analyytikko Elmar Voelker arvioi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Saksassa voi olla edessä "kuuma inflaatiosyksy", kun kuluttajahintojen nousu huitelee korkeissa lukemissa ja kansalaiset kärttävät hallitukselta lisää tukitoimia.

Saksalaisten tilannetta ei helpota se, että Saksan korkeat inflaatioluvut puhuvat sen puolesta, että Euroopan keskuspankki nostaa ohjauskorkojaan, kuten sen odotetaan ensi viikolla tekevän. EKP nosti korkojaan heinäkuussa ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen.