Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläispoliitikko: Venäjän armeijaan pitäisi värvätä jopa puoli miljoonaa sotilasta lisää – kritisoi sitä, miten moskovalaisten elämä jatkuu tavallisesti sodasta huolimatta

Venäjän presidentille Vladimir Putinille uskollisen venäläispoliitikko Aleksandr Borodain kerrotaan kannattavan peräti 300 000 – 500 000 sotilaan värväämistä avuksi Ukrainan sotaan, uutisoi New York Times.

Borodai on muun muassa toiminut Ukrainasta vuonna 2014 itsenäiseksi julistautuneen Donetskin kansantasavallan pääministerinä. Tällä hetkellä hän edustaa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta Venäjän valtioduumassa.

Borodai kertoi NYTille puhelinhaastattelussa, että ilman hänen mainitseman sotilasmäärän värväämistä, Venäjän joukot jäisivät lukumäärältään Ukrainan asevoimien joukkoja pienemmiksi. Ukraina on kasvattanut joukkojaan liikekannallepanolla ja kieltämällä asepalvelusikäisiä miehiä poistumasta maasta.

– Tilanne on sellainen, että me hyökkäämme usein, kun meitä on vähemmän ja vihollisia enemmän. Tämä pitkittää sotaa. Uhrien määrä kasvaa molemmin puolin, Borodai sanoi.

Borodai sanoi myös, että on epäoikeudenmukaista, miten elämä Venäjän pääkaupungissa Moskovassa jatkuu samanlaisena, kuin ennen "sotilaallisen erikoisoperaation" alkua.

– He (venäläissotilaat) menettävät terveytensä, joskus jopa kuolevat. Mutta koko muu maa, jonka etujen puolesta rintamalla taistellaan, elää täysin rentoa elämää ja monet ihmiset ajattelevat, ettei mitään tapahdu, Borodai totesi.

Putin allekirjoitti 25.8. asetuksen Venäjän asevoimien henkilöstömäärän kasvattamisesta 1,9 miljoonasta sotilaasta 2,04 miljoonaan. Asetuksen mukaan palveluksessa olevien sotilaiden määrää kasvatetaan tammikuuhun 2023 mennessä 137 000 sotilaalla, jolloin palveluksessa olevien sotilaiden kokonaismäärä kasvaisi 1,15 miljoonaan sotilaaseen. Asetuksessa ei kerrota, miten sotilaiden määrää on tarkoitus kasvattaa.

Ukrainan puolustusministeriön tiedustelutietojen mukaan Venäjän asevoimat pyrkivät värväämään salaa arviolta 1 200 sotilasta Venäjän miehittämälle Krimin niemimaalle Moskovasta ja Pietarista.

Yhdysvaltalaiset ja brittiläiset sotilasviranomaiset ovat arvioineet Venäjän kärsineen 80 000 sotilaan miestappiot Ukrainassa. Lukuun sisältyy kuolleet ja haavoittuneet sotilaat.