Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeasaaressa on syntynyt kolme amurintiikerin pentua

Korkeasaaressa on syntynyt kolme amurintiikerin pentua, eläintarha kertoi tiedotteessa perjantaina. Pennut ovat syntyneet myöhään viime lauantai-iltana ja sunnuntaina aamuyöllä.

Eläintenhoitajat havaitsivat sunnuntaiaamuna, että yhdeksänvuotias amurintiikerinaaras Sibiri imettää kolmea pentua. Sen arveltiin olevan tiineenä, ja lauantaina se oli ollut levoton ja viettänyt paljon aikaa pesäluolassa.

Sibiri on aiemmin saanut Korkeasaaressa pentuja kuusi vuotta sitten.

– Se hoivaa pentuja tunnollisesti ja on todella rauhallinen silloinkin, kun viemme sisätiloihin ruokaa ja pennut jäävät hetkeksi yksin. Pennut voivat hyvin ja pulskistuvat silmissä, kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth tiedotteessa.

Amurintiikeri on erittäin uhanalainen. Niitä elää luonnossa noin 500. Amurintiikeri kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, jolla pyritään turvaamaan alalajin tulevaisuus.

Amurintiikerin pennut syntyvät alle kilon painoisina. Ne kasvavat kuitenkin nopeasti emon rasvaisen maidon ansiosta. Pentujen silmät avautuvat ensimmäisen elinviikon jälkeen. Aikaisintaan kahden kuukauden iässä ne lähtevät seuraamaan emoaan.

Kun Korkeasaaressa syntyneet pennut tulevat noin kuukauden ikään, niille tehdään terveystarkastus.

Urostiikeri Tamur asuu eri tarhassa ensimmäisen kuukauden, joka on pentujen kasvun kannalta kriittisintä aikaa, kerrotaan Korkeasaaresta. Myös eläintenhoitajat pyrkivät käymään tiikereiden sisätiloissa mahdollisimman vähän.