Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Simpanssi karkasi eläintarhasta Harkovassa ja palasi polkupyörän selässä

Ukrainan Harkovassa sijaitsevasta eläintarhasta pakeni maanantaina simpanssi, joka suostuteltiin kuitenkin onnistuneesti palaamaan takaisin – polkupyörän selässä. Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti The Guardian.

Eläintarhan henkilökunnalla oli aluksi vaikeuksia saada kaduilla ja läheisessä puistossa vaeltanut Chichi-niminen naarassimpanssi palaamaan eläintarhaan heidän kanssaan. Alkoi kuitenkin satamaan, jolloin Chichi juoksi eläintarhan vartijan luo, joka puki sen päälle keltaisen sadetakin. Chichi halasi vartijaa, minkä jälkeen se istutettiin polkupyörän satulaan.

Eläintarhan johtaja Oleksi Hryhoriev vahvisti Ukrainan yleisradioyhtiölle Suspilnelle, että Chichi oli palannut turvallisesti eläintarhaan.

Video Chichin karkumatkasta ja sopuisasta paluusta on levinnyt sosiaalisessa mediassa. Muun muassa valkovenäläinen toimittaja Maria Ljubakova on jakanut sen Twitteriin.

Chichi oli alunperin toisessa eläintarhassa Harkovan alueella, mistä se evakuoitiin lähemmäs kaupungin keskustaa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Harkovaa on pommitettu sodan aikana, ja sen tärkeimmät hallintorakennukset tuhoutuivat maaliskuussa.