Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeusministeriö ehdottaa maalittamista rangaistavaksi rikokseksi

Oikeusministeriö esittää arviomuistiossa, että maalittaminen tulisi rangaistavaksi rikokseksi, josta voitaisiin tuomita sakkoja tai enintään vuosi vankeutta.

Muistiossa maalittamisella tarkoitetaan sähköisessä tietoverkossa tapahtuvaa ja useiden ihmisten tekemää järjestelmällistä häirintää, joka liittyy kohteena olevan ihmisen työtehtävien tai yhteiskunnallisten tehtävien hoitamiseen. Esimerkkeinä tällaisista ryhmistä esitetään muun muassa poliisit, syyttäjät, toimittajat ja tutkijat.

Muistioon sisältyvän lakiluonnoksen mukaan rangaistavaksi tulisi maalittamisen käynnistäminen ja siihen osallistuminen. Luonnoksen mukaan myös televalvontaa voitaisiin käyttää salaisena pakko- ja tiedonhankintakeinona maalittamisen selvittämisessä ja estämisessä.

Lausuntoja lakiluonnoksesta voi antaa 31. lokakuuta asti.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.