Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta Ukrainan vastahyökkäystä

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kieltäytyi perjantaina kommentoimasta Ukrainan asevoimien vastahyökkäystä Venäjän miehittämillä alueilla, uutisoi Ukrainskaja Pravda, lähteenään Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto RIA Novosti.

– Sotilaallisen erikoisoperaation edistyminen on asia, jota kommentoi Venäjän puolustuministeriön tiedottaja Igor Konashenkov, Peskov sanoi toimittajille.

Peskov jätti myös huomioimatta kysymyksen, onko presidentti Vladimir Putinin hallinto huolissaan nykytilanteesta. Hän suositteli toimittajia kysymään asiaa Venäjän puolustusministeriöstä.

Ukraina käynnisti vastahyökkäyksensä viime viikolla. Maan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti torstaina, että Ukraina on vallannut takaisin Balaklijan kaupungin Harkovan alueella. Kaupunki oli venäläisten hallussa liki puoli vuotta. Harkovan venäläiseen paikallishallintoon kuuluvan Vitali Gantshevin mukaan Balaklija ei ole enää Venäjän hallussa.

Ukraina kertoo joukkojensa edenneen pohjoisessa, etelässä ja idässä. Zelenskyin mukaan Ukraina on vallannut alueitaan syyskuun alun jälkeen noin tuhat neliökilometriä.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.