Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP-ryhmä ennustaa asuntojen hintojen laskevan ensi vuonna

Asuntomarkkinoiden huippu on ohitettu, kysyntä laantunut ja hintakehitys kääntynyt aiempaa heikommaksi, arvioi OP-ryhmä tiedotteessaan. OP:n ekonomistit odottavat asuntojen hintojen laskevan ensi vuonna keskimäärin 1–3 prosenttia.

Markkinoiden tunnelmaa painaa OP:n mukaan etenkin korkojen nousu, mutta myös heikentynyt luottamus talouteen ja kustannusten nousu.

– Kun korot nousevat, se näkyy asuntomarkkinoilla asumismenojen nousuna, mikä laskee asuntojen hintoja. Samanlainen vaikutus on myös muilla asumisen nousevilla kustannuksilla, kuten sähkö- ja lämmityskustannuksilla, OP:n ekonomisti Joona Widgrén sanoo.

Kuluvana vuonna asuntojen hinnat ovat yhä nousseet viime vuoteen verrattuna, mutta hintakehityksen odotetaan hidastuvan 1–2 prosenttiin, mikä on selvästi viimevuotista hitaampaa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.