Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuotiopaikalla Ylöjärvellä on paistettu eläintä, joka oli poliisin mukaan todennäköisesti koira

Ulkomaalaiset marjanpoimijat ovat paistaneet ja syöneet Ylöjärven Kurussa Pirkanmaalla eläintä, joka oli todennäköisesti koira, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisin tiedotteen mukaan ulkoilija löysi Kurusta metsästä eilen nuotiopaikan, jonka luota löytyivät koiran näköisen eläimen hiiltyneet jäänteet. Poliisi kävi paikalla ja huomasi, että eläintä oli syöty. Tapausta alettiin tutkia eläinsuojelurikoksena.

Hiiltyneestä eläimestä uutisoi tiistaina muun muassa Iltalehti.

Poliisi varmisti valvontaeläinlääkärin kanssa, ettei kyseessä ollut supikoira. Hiiltyneen koiran kaltaisen eläimen rotu ei kuitenkaan ollut yksilöitävissä.

Tutkinnassa ilmeni, että lähialueella oli ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Marjanpoimijat kertoivat poliisille, että he olivat löytäneet koiran näköisen eläimen kuolleena tien reunalta. He olivat päättäneet paistaa ja syödä eläintä nuotiopaikalla.

Poliisi lopetti tutkinnan, koska Suomessa koiran syöminen ei ole laitonta.

– Tässä saattoivat tietyllä tavalla kulttuurit kohdata, kertoo tapauksen tutkintaa johtanut rikoskomisario Panu Rautio STT:lle.

Poliisi varmisti Raution mukaan tutkinnassa, ettei lähialueen asukkailta ollut koiraa karannut tai kadoksissa.

Terveeltä vaikuttavassa koirassa voi olla haitallisia bakteereja

Tutkinnassa poliisia avusti ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors. Wahlfors muistuttaa poliisin tiedotteessa, että koiran syöminen voi olla moraalisesti tuomittavaa länsimaisessa kulttuurissa, vaikka laitonta se ei ole.

Koiran syöminen ei Wahlforsin mukaan ole suositeltavaa kuitenkaan siksi, että terveeltäkin vaikuttavassa eläimessä voi olla bakteereita tai loisia, jotka voivat sairastuttaa ihmisen.