Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulujen Wilmassa olevia oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisille

Koulujen Wilma-järjestelmässä olevia oppilaiden nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa sovelluksessa.

Tietoja on pystynyt lukemaan epävirallisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Huoltajat tai oppilaat ovat voineet nähdä esimerkiksi oppilaan luokkatovereita tai koulun henkilöstöä koskevia tietoja.

Wilma Plus -sovellus oli noutanut tietoja virallisesta Wilma-järjestelmästä. Wilmaa ylläpitävä Visma Enterprise Oy on nyt poistanut kyseisen tietojennoutomahdollisuuden.

Visma Enterprise Oy:n koululiiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen kertoo STT:lle, että asia koskee kaikkia Wilma Plussaa käyttäneitä.

Lehtonen arvioi aiemmin Helsingin Sanomille, että Wilma Plussalla on noin 10 000 käyttäjää.

Wilma Plus -sovelluksen ongelmista kertoi Joensuun kaupunki tiedotteessaan keskiviikkona. Myös Kuopion kaupunki tiedotti aiheesta.

Joensuun tiedotteessa muistutetaan, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muualle kuin viralliseen Wilma-sovellukseen.

– Vaikka kaupunki ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, suhtaudumme asiaan vakavasti ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia, sanoo Joensuun kaupungin tietosuojavastaava Tiina Salminen kaupungin tiedotteessa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.