Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesa-Matti Loirin arkku saapui Johanneksenkirkkoon poliisisaattueessa – kirkon ympärille saapunut kymmenittäin ihmisiä kunnioittamaan Loirin muistoa

Kymmenittäin ihmisiä oli saapunut kunnioittamaan taiteilija Vesa-Matti Loirin muistoa Johanneksenkirkon lähistölle jo hyvissä ajoin ennen siunaustilaisuuden alkua. Loirin siunaustilaisuus alkaa kello 15.

Helsinkiläiset Mirja Kujansuu ja Riitta Anttonen toivat kirkon eteen valkoiset ruusut. Heille oli alusta asti selvää, että he haluavat tulla paikan päälle kunnioittamaan Loirin muistoa.

– Vesku oli ainutlaatuinen. Ihana, suuri persoona, Kujansuu sanoo.

– Olemme sen ikäisiä, että hän on ollut lähes koko elämämme yksi suosikeistamme, Anttonen jatkaa.

Kujansuun ja Anttosen muistoihin ovat jääneet Loirin hahmot Turhapurosta Nasse-setään. Lisäksi Loirin musiikki ja kyky tulkita tekivät heihin vaikutuksen.

– Hän oli niin hyvä tulkitsemaan Eino Leinon runoja, Anttonen sanoo.

Siunaustilaisuus ei ole yleisölle avoin, ja tilaisuuteen osallistuvat vain Loirin läheiset ja tilaisuuteen kutsun saaneet. Muutamia kutsuvieraita on jo kulkenut kirkon pääovista sisään.

Etukäteen on kerrottu, että pääministeri Sanna Marin (sd.) ja tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) osallistuvat siunaustilaisuuteen ja laskevat siellä valtioneuvoston seppeleen. Presidenttiparia hautajaisissa edustaa rouva Jenni Haukio.

Siunauksen toimittaa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Siunaustilaisuuden jälkeen omaisille ja kutsutuille järjestetään muistotilaisuus Säätytalolla.

Uutissuomalainen seuraa hautajaispäivää ja kertoo aiheesta laajemmin myöhemmin tänään.