Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi selvittää, kenelle viime perjantaina lähetetyt väärät passit ovat menneet

Poliisilla ei vielä keskiviikkona aamupäivällä ollut tarkkaa tietoa siitä, kenelle viime perjantaina lähetetyt väärät passit ovat menneet.

Poliisin mukaan tarkat tiedot kuitenkin löytyvät poliisin järjestelmästä.

Poliisihallitus tiedotti tiistaina lähettäneensä sadoille suomalaisille väärän ihmisen passin. Poliisihallituksen arvion mukaan väärä passi on lähetetty korkeintaan 550 ihmiselle.

– Katsomme, että meillä on tarkka kuva asiasta tänään, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja Juhani Ruutu sanoi STT:lle keskiviikkona.

Hän ei pidä todennäköisenä, että joku olisi vilpillisessä mielessä yrittänyt saada toisten asiakirjoja itselleen. Pahimmillaan tapaus voi Ruudun mukaan kuitenkin johtaa henkilötietojen leviämiseen tai identiteettivarkauteen.

Poliisi on tehnyt asiasta ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle ja on yhteydessä kaikkiin asianosaisiin henkilökohtaisesti.

Tapaus tuli alun perin ilmi kansalaisten yhteydenottojen pohjalta. Vääriä passeja on lähtenyt henkilöille eri puolilla Suomea.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.