Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Rotenbergien ja Yandexin perustajan omistuksia tavarikoitu Suomessa

Ulosottolaitos on jäädyttänyt lisää venäläisille oligarkeille kuuluvaa omaisuutta Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan uusia takavarikkopäätöksiä tehtiin elokuussa ja syyskuun alussa ja ne koskevat EU:n pakotelistalla olevia hakukoneyhtiö Yandexin perustajaa Arkadi Volozhia sekä Boris ja Arkadi Rotenbergiä.

Ulosotto on lehden mukaan jäädyttänyt Långvik Capital -yhtiön osakkeet sekä Rotenbergien omistukset Helsinki Hallissa ja Långvikin kylpylän kiinteistöyhtiössä. Omistukset ovat virallisesti Boris Rotenbergin pojan Roman Rotenbergin nimissä, joka ei ole EU:n pakotelistalla.

Viranomaiset totesivat kuitenkin, että vanhemmat Rotenbergit ja heidän yhtiönsä olivat lainoittaneet Långvik Capitalia yhteensä yli 34 miljoonalla eurolla. Patentti- ja rekisterihallitus on torjunut Långvik Capitalin pyynnön palauttamisesta kaupparekisteriin, koska katsoo, että sen palauttaminen kaupparekisteriin voisi hyödyttää pakotelistalla olevia henkilöitä.

Boris Rotenbergin suomalaisia omistuksia on jäädytetty yli 10 miljoonan euron edestä jo aiemmin.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.