Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Etelä-Korean presidentti möläytti asiattomasti Joe Bidenista – päälle jäänyt mikrofoni tallensi puheet

Päälle jäänyt mikrofoni tallensi Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin asiattoman kommentin Yhdysvaltain presidentistä Joe Bidenista, kertoo Suomessa muun muassa Ilta-Sanomat.

Yoon tapasi Bidenin keskiviikkona Globaalirahaston konferenssitilaisuudessa New Yorkissa.

Etelä-Korean televisioyhtiö MBC julkaisi torstaina virallisella Youtube-kanavallaan videon, jossa Yoon kävelee lavan poikki keskusteltuaan Bidenin kanssa ja kääntyy sitten puhumaan avustajilleen.

Ilta-Sanomien mukaan Yoon totesi vapaasti suomennettuna: "Olisi todella kiusallista Bidenille, jos kansalliskokouksen kusipäät eivät hyväksyisi tätä ehdotusta".

Kommentti on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa ja asiasta on uutisoinut muun muassa CNN.

Yoonin kommentin on katsottu viittaavan siihen, että Bidenin on tarkoitus lahjoittaa kuusi miljoonaa dollaria HIV:n, tuberkuloosin ja malarian vastaista työtä tekevälle Globaalirahastolle. Ehdotus vaatii Yhdysvaltain kongressin hyväksynnän.

Ilta-Sanomien mukaan Etelä-Korean presidentin kanslian edustaja sanoi toimittajille järjestetyssä taustatietotilaisuudessa, että Yoonin huomautus Bidenista oli ”yksityinen kommentti”, ja että on ”sopimatonta yhdistää yksityinen kommentti diplomaattiseen lopputulokseen”.