Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Sähköratavaurio Tampereen ja Parkanon välillä korjattu, Nelostie suljetaan tänään liikenteeltä Keski-Suomessa syyskuun loppuun asti

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Sähköratavaurio Tampereen ja Parkanon välillä korjattu - yöjunia myöhästyi

Junaliikenteen lauantai-iltana katkaissut sähköratavaurio on saatu korjattua Pirkanmaalla, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus. Tampereen ja Parkanon välillä ollut sähkövaurio saatiin korjattua sunnuntain vastaisena yönä noin puoli kahdelta, ja junaliikenne pääsi jatkamaan matkaa.

Rataliikennekeskuksen mukaan vaurio aiheutti kahden yöjunan myöhästymisen. IC265-juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyi noin 2,5 tuntia ja P269 Helsingistä Kolariin noin 1,5 tuntia aikataulusta.

Nelostie suljetaan tänään liikenteeltä Keski-Suomessa syyskuun loppuun asti

Osa Nelostiestä suljetaan tänään kokonaan liikenteeltä Joutsassa, Keski-Suomen ely-keskus tiedottaa. Sulku johtuu Ilmasotakoulun harjoituksesta, jossa suljettava tieosuus toimii varalaskupaikkana.

Sulku koskee Nelostien osuutta Joutsassa Korpilahdentien liittymän ja Pertunmaantien liittymän välillä. Sulku alkaa tänä iltana kello kahdeksan ja päättyy ensi viikon perjantaina aamukuudelta. Sulun aikana liikenne ohjataan alueella kiertotielle.

Ely-keskus suosittelee kulkemaan sulun aikana Jyväskylän ja Lahden välillä Päijänteen länsipuolella sijaitsevia teitä pitkin.

Moni lapsiperhe on nyt valmis tinkimään asunnon koosta

Moni uutta asuntoa etsivä lapsiperhe on nyt valmis tinkimään asunnon koosta, kerrotaan STT:lle sekä Huoneistokeskuksesta että OP-ryhmästä.

Koronapandemian ensimmäisinä vuosina moni perhe kaipasi lisää tilaa, mutta nyt asuntojen koot ovat palaamassa pandemiaa edeltävälle tasolle. Huoneistokeskuksen mukaan ilmiön taustalla ovat esimerkiksi inflaatio ja kustannusten nousu.

OP-ryhmästä kerrotaan, että entistä useampi lapsiperhe jättää tällä hetkellä turhat neliöt ostamatta ja kiinnittää aiempaa enemmän huomiota esimerkiksi asunnon lämmitystapaan.

Valtioneuvoston linna ja Säätytalo avautuvat yleisölle päivän ajaksi

Valtioneuvoston linna täyttää tänään 200 vuotta. Päivän kunniaksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua Valtioneuvoston linnan ja Säätytalon historiallisiin tiloihin. Ovet avautuvat yleisölle aamulla kello yhdeksän.

Valtioneuvoston linnan päärakennus otettiin käyttöön syyskuussa 1822. Valtioneuvoston linnan tilat on suunnitellut Carl Ludwig Engel. Rakennuksessa aloitetaan laaja peruskorjaus lähivuosien aikana.

Säätytalon on suunnitellut puolestaan arkkitehti Karl Gustaf Nyström. Säätytalo on tullut yleisölle tutuksi viime vuosina hallituksen neuvottelujen pitopaikkana.

Suomalaissopraano Camilla Nylundille jaettiin Sveitsissä musiikin kulttuuripalkinto

Suomalainen oopperalaulaja, sopraano Camilla Nylund on saanut Sveitsin Zürichissa jaetun Eurooppalaisen kulttuuripalkinnon musiikista, kertoo palkinnon jakava Eurooppalainen kulttuurifoorumi Facebook-sivuillaan.

Palkinnon jakaneen raadin mukaan Nylund kuuluu lajinsa kysytyimpiin oopperalaulajiin. Hän on erikoistunut saksalaissäveltäjien Richard Wagnerin ja Richard Straussin oopperoihin.

Nylundin palkinnon luovutti Berliinin valtionoopperan johtaja Matthias Schulz.

Presidentti Niinistö esiintyy tänään yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelussa Putinista ja sodasta

Presidentti Sauli Niinistö esiintyy tänään ajankohtaisohjelmassa yhdysvaltalaisella CNN-uutiskanavalla, kertoo tasavallan presidentin kanslia Twitterissä.

Toimittaja Fareed Zakaria kertoo Twitterissä, että haastattelussa keskustellaan muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putinin mielentilasta sekä sodan laajentumisen mahdollisuudesta.

Niinistö on tavannut tämän viikon Yhdysvaltain-visiitillään muun muassa maan edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin sekä osallistunut New Yorkissa YK:n yleiskokoukseen.

Haastattelu näytetään tänään kello 17 Suomen aikaa.

Kanadan Trudeau peruutti matkansa Japanin ex-pääministerin hautajaisiin Fiona-myrskyn takia

Kanadan pääministeri Justin Trudeau peruutti matkansa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben hautajaisiin matkustaakseen Fiona-myrskystä kärsineille alueille. Pääministeri kertoi lauantaisessa tiedotustilaisuudessa, että maan armeija auttaisi pelastustoimissa.

Fiona rantautui varhain lauantaiaamuna Itä-Kanadan Nova Scotian provinssiin, jossa on Kanadan hurrikaanikeskuksen (CHC) mukaan satanut jopa 192 millimetriä vettä. Lisäksi Nova Scotiaan ja Länsi-Newfoundlandiin on osunut jopa 12 metrin aaltoja.

Lauantai-iltapäivään mennessä lähes 500 000 kotia oli ilman virtaa maan itäosissa. (Lähde: AFP)

Italia äänestää tänään vaaleissa, joissa puhuttavat nousevat elinkustannukset

Italiassa äänestetään tänään parlamenttivaaleissa. Vaalit järjestetään ennenaikaisesti, koska hallitus hajosi kesällä.

Gallup-johdossa on ollut äärioikeistolainen Italian veljet -puolue. Jos puolue voittaa, tulee sen puheenjohtajasta Giorgia Melonista myös Italian ensimmäinen naispääministeri.

Toisena gallupeissa on ollut keskustavasemmistolainen Demokraattinen puolue.

Vaaleissa ovat puhuttaneet etenkin inflaatio ja nousevat energianhinnat. Italia on ollut erittäin riippuvainen Venäjältä tuodusta kaasusta. (Lähde: AFP)

19-vuotias thaimaalaispelaaja Thitikul nousi kärkeen golfin LPGA-kiertueella - Castren ja Nuutinen karsiutuivat

Yhdysvalloissa Arkansasissa pelattavan golfin naisten LPGA-kiertueen toisella kierroksella kärkeen nousi 19-vuotias thaimaalaispelaaja Atthaya Thitikul, joka 61 lyönnillään alitti parin kymmenellä. Thitikul on kahdella kierroksellaan lyönyt 128 kertaa eli 13 alle parin. Thaimaalainen hakee toista LPGA-voittoaan ja on lyönnin edellä Japanin Yuka Sasoa.

Arkansasissa pelasivat myös Suomen Matilda Castren ja Sanna Nuutinen, jotka eivät selvinneet viimeiselle kierrokselle. Castren löi toisella kierroksellaan 69, eli kaksi alle parin, ja Nuutinen 73 kertaa, eli kaksi yli parin. (Lähde: AFP)

---

Sähkettä Fiona-myrskystä korjattu: Kanadan hurrikaanikeskuksen lyhenne on CHC eikä HCH, kuten aiemmin kerrottiin.