Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krakova julisti Pink Floydin Roger Watersin ei-toivotuksi henkilöksi – "Emme halua Krakovaan ihmisiä, jotka ottavat Venäjän puolen informaatiosodassa"

Puolan kaupunki Krakova on julistanut Pink Floyd -yhtyeestä tutun Roger Watersin persona non grataksi eli ei-toivotuksi henkilöksi. Nykyisin soolona musiikkia tekevä Waters julkaisi aikaisemmin syyskuussa avoimen kirjeen, jossa hän kritisoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä "äärimmäisen nationalismin" sallimisesta. Lisäksi Waters kirjoitti, että lännen tulisi lopettaa aseiden toimittaminen Ukrainaan.

– Emme halua Krakovaan ihmisiä, jotka ottavat Venäjän puolen informaatiosodassa ja tukevat tai toistavat (Venäjän presidentti Vladimir) Putinin propagandaa, kaupunginvaltuuston varapresidentti Michal Drewnicki kommentoi päätöstä Twitterissä.

Esitys ei ole oikeudellisesti sitova.

Kevään konsertit peruttu

Watersin oli määrä esiintyä Krakovassa huhtikuussa 2023, mutta Live Nation Polska kertoi Twitterissä viime lauantaina, että kaksi suunniteltua konserttia oli peruttu. Asiasta ei kuitenkaan kerrottu yksityiskohtia.

Waters itse syytti päätöksestä Krakovan kaupunginvaltuutettua, joka oli kehottanut asukkaita boikotoimaan hänen konserttejaan. Brittimuusikon mukaan hän halusi kirjeellään kehottaa maita työskentelemään neuvotellun rauhan puolesta.