Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisten UnionPay-korttien käyttö vaikeutunut Espanjassa, Tshekissä ja Kyproksella – osa toimijoista on rajannut nostot 1 400 euroon päivässä

Venäläisten käyttämillä UnionPay-korteilla nostaminen on vaikeutunut myös Espanjassa, Tshekissä ja Kyproksella. Kortit saattavat lakata toimimasta myös Bulgariassa, kertoo venäläinen talouslehti Kommersant.

Tshekissä ainakin kaksi pankkia on kieltäytynyt hyväksymästä venäläisten UnionPay-kortteja. Espanjassa kolmen eri operaattorin automaateilla on estetty korttien käyttö. Neljännessäkin ryhmittymässä on ollut hankaluuksia, mutta ne hyväksyvät periaatteessa edelleen kiinalaisen UnionPay-kortin.

Kyproksella ainakin yhden operaattorin automaateilla on ollut vaikeuksia nostaa rahaa kyseisillä korteilla. Pankin edustaja on Kommersantin mukaan todennut, että se on rajannut nostot 1 400 euroon päivässä.

Venäläismedia on selvittänyt myös, että yksi bulgarialainenkin pankki suunnittelee venäläisten kyseisen kortin käytön lopettamista. Pankki on vahvistanut suunnitelmat, mutta sanonut ettei asiaa ole vielä päätetty.

Suomi keskeytti aiemmin UnionPayn automaattikäytön, sillä venäläisturistit nostivat automaatit tyhjiksi. UnionPay on kiinalainen korttijärjestelmä.

Venäjä on pyrkinyt luotsaamaan myös omaa Mir-maksujärjestelmää, mutta se on kohdannut pakotteiden myötä vastatuulta. Uutissuomalainen on kertonut aiheesta aiemmin täällä.