Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanjan parlamentti hyväksyi lain, jolla kunnioitetaan sisällissodan ja Francon julmuuksien uhreja

Espanjan parlamentti hyväksyi keskiviikkona lain, jolla kunnioitetaan Espanjan vuosien 1936–1939 sisällissodan ja sitä seuranneen Francisco Francon diktatuurin uhreja.

Laki on ollut vuonna 2018 valtaan nousseen sosialistipääministeri Pedro Sanchezin keskeisiä tavoitteita koko hänen hallintonsa ajan.

– Tänään otamme jälleen askeleen kohti oikeutta ja kaikkien uhrien kunnioittamista, Sanchez kirjoitti Twitterissä sen jälkeen kun laki oli hyväksytty äänin 128–113.

Laissa määrätään ensimmäistä kertaa valtion velvollisuudeksi sisällissodan ja sen jälkeisien julmuuksien uhrien joukkohautojen etsimisen. Valtion on myös luotava dna-pankki uhrien tunnistamiseksi.

Sanchezin mukaan Espanjassa on edelleen 114 000 kadonnutta ihmistä, joiden kohtalo on jäänyt pimentoon. Valtaosa heistä oli tasavaltalaisia.

Oppositiossa oleva konservatiivinen PP-puolue on syyttänyt sosialisteja tarpeettomasta sisällissodan haavojen auki repimisestä.