Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Irlannin huoltamoräjähdyksessä kuoli kymmenen ihmistä, kuolleiden joukossa kaksi teiniä sekä nuori tyttö

Irlannissa kymmenen ihmistä on kuollut räjähdyksessä huoltoasemalla Creesloughin kylässä Donegalin maakunnassa maan pohjoisosassa, kertoo poliisi. Räjähdys tapahtui perjantai-iltapäivällä paikallista aikaa. Raivaus- ja pelastustyöt jatkuvat edelleen.

Paikallinen poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että aikuisista kuolonuhreista neljä oli miehiä ja kolme naisia. Lisäksi kaksi kuolleista oli teini-ikäisiä ja yksi "nuorempi tyttö".

Poliisin mukaan nykyisen tiedon mukaan lisää kuolonuhreja ei ole enää odotettavissa eikä esimerkiksi kadonneista ihmisistä ole raportoitu.

Loukkaantuneita on paikallisen median mukaan jopa 30. Räjähdys oli niin voimakas, että se hajotti myös läheisen asuintalon julkisivun.

Poliisin mukaan heidän tietonsa viittaavat tällä hetkellä siihen, että räjähdys oli "traaginen onnettomuus". Tutkinta keskittyy tapahtuman syihin, kun etsintä- ja pelastusoperaatio on saatu päätökseen.

"Pahin painajainen"

Irlannin pääministerin Micheal Martinin mukaan hänen ajatuksensa ja rukouksensa ovat kaikkien niiden luona, jotka ovat menettäneet henkensä tai loukkaantuneet.

– Ihmiset kaikkialla tällä saarella ovat yhtä turtana kuin Creesloughin asukkaat näiden traagisten kuolemantapausten jälkeen, Martinin lausunnossa sanottiin.

Samalla pääministeri kiitti pelastushenkilöstöä, joka "on työskennellyt läpi yön erittäin traumaattisissa olosuhteissa".

Sinn Fein -puolueen parlamentaarikko Pearse Doherty sanoi, että tapahtumapaikalla on ollut räjähdyksen jälkeen loukussa lukuisia ihmisiä. Hänen mukaansa osa rakennukseen loukkuun jääneistä ihmisistä on saanut otettua yhteyttä rakennuksen ulkopuolelle.

Doherty kuvaili tilannetta “pahimmaksi painajaiseksi”.

Doherty kertoo alueella olleen vilkasta räjähdyksen aikoihin. Hänen mukaansa huoltoasema oli kylän ainoa kauppa. Paikalla on ollut polttoaineen ja elintarvikkeiden lisäksi tarjolla myös posti- ja kampaamopalveluita.