Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskova on saanut päätökseen osittaisen liikekannallepanon

Moskova on saanut osittaisen liikekannallepanon päätökseen. Moskovan värväyspisteet ovat sulkeutuneet maanantaina iltapäivällä. Asiasta kertoi esimerkiksi venäläislehti RBK.

Henkilöt, joille on saapunut mobilisaatiomääräys ennen kyseistä ajankohtaa, mutta jotka eivät ole ilmoittautuneet värväystoimistossa, on vapautettu osallistumasta osittaiseen liikekannallepanoon.

– Liikekannallepanosta on tullut valtava haaste tuhansille moskovalaisille perheille, joiden isät, aviomiehet ja pojat ovat liittyneet aktiivisesti armeijaan, Moskovan pormestari Sergei Sobjanin kirjoitti maanantaina blogissaan.

Sobjanin ei paljasta tarkemmin, paljonko Moskovasta on värvätty Ukrainan hyökkäykseen.

Koko Venäjältä oli presidentti Vladimir Putinin mukaan määrä mobilisoida 300 000 sotilasta.

Useat alueet ovat ilmoittaneet jo aiemmin, että ovat saaneet määräyksen toteutettua. Uutissuomalainen on kertonut aiemmin asiasta esimerkiksi Novosibirskin osalta täällä.

Moskova on luvannut mobilisoiduille ja heidän omaisilleen ylimääräisiä maksuja, mikäli sotaan määrätylle aiheutuu vammoja tai kuolema.

Esimerkiksi kuoleman sattuessa omaiset saavat ylimääräisen kolmen miljoonan ruplan korvauksen. Se on nykykurssilla mittaluokkaa 50 000 euroa.

Viime viikolla venäläislehdet uutisoivat, kuinka viranomaiset vaanivat mobilisoitavia esimerkiksi moskovalaisten metrojen läheisyydessä. Uutissuomalainen on kertonut asiasta täällä.