Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin uusi ulkoministeri tekee ensivierailunsa Suomeen

Ruotsin uusi ulkoministeri Tobias Billström vierailee perjantaina Suomessa. Kyseessä on Billströmin ensimmäinen ulkomaanmatka hänen aloitettuaan tehtävässään tiistaina.

Billström tapaa Helsingissä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.). Ulkoministeriön mukaan päällimmäisiä keskustelunaiheita ovat ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset, mukaan lukien ajankohtaiset Nato-jäsenyysasiat. Haavisto korostaa Ruotsin olevan Suomen tärkein kahdenvälinen kumppani.

Ulkoministeri Billström on toiminut aiemmin muun muassa maltillisen kokoomuksen ryhmänjohtajana Ruotsin valtiopäivillä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on kertonut kutsuneensa myös Ruotsin uuden puolustusministerin Pål Jonsonin vierailulle Suomeen.

Pääministeri Kristersson valmis matkustamaan Turkkiin

Ruotsin uusi pääministeri Ulf Kristersson sanoo olevansa valmis matkustamaan Turkkiin saadakseen vauhtia Ruotsin Nato-jäsenyysprosessiin.

Kristersson sanoi lähettäneensä Turkin hallitukselle viestin, jonka mukaan Ruotsissa on valmistauduttu lähtemään pikimmiten Turkkiin.

– Natosta tulee keskeinen osa ruotsalaista ulko- ja puolustuspolitiikkaa, Kristersson sanoi torstaina Brysselissä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa, kertoi Aftonbladet.

Kristerssonin mukaan Ruotsi sitoutuu selkeämmin ja vahvemmin Naton terrorismin vastaiseen toimintaan.

– Uskon, että siinä Ruotsi voi antaa panoksensa ja todistaa, että olemme erittäin sitoutuneita tähän kysymykseen, Kristersson sanoi.

Naton jäsenmaista vain Unkari ja Turkki eivät vielä ole ratifioineet Ruotsin ja Suomen jäsenyyttä.