Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovassa korkea hälytystila – sairaaloiden pommisuojia ei kuitenkaan leikkaussaleina, sanovat terveysviranomaiset

Moskovassa on liikkunut huhuja, joiden mukaan sairaaloiden pommisuojia olisi muunnettu leikkaussaleiksi. Asia on esillä useissa venäläislehdissä.

Valtio-omisteinen uutistoimisto Ria on kuitenkin saanut terveysviranomaisten viestintäosastolta tiedon, että tämä väite ei pidä paikkaansa.

Esimerkiksi Kommersant kertoo, että eilinen presidentti Vladimir Putinin korkean hälytystilan käyttöönotto Moskovassakin on saanut monia huhuja liikkeelle.

Ilmeisesti huhuja on liikkunut esimerkiksi ulkonaliikkumiskiellosta Moskovassa, mutta sitä ei toistaiseksi olla ottamassa käyttöön.

Kommersantin selvittämän tiedon mukaan viranomaisilla on nyt Moskovassakin kuitenkin "oikeus vahvistaa yleisen järjestyksen ja kriittisen infrastruktuurin suojaa".

Esimerkiksi autoja voidaan tarkistaa yllättäen ja yrityksiä voidaan haltuunottaa "puolustuksen tarpeisiin".

Työntekijöitä voidaan myös pakottaa lomalta töihin ja viranomaisten osoittamiin tehtäviin.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on kuitenkin vakuuttanut eilisen Venäjän turvallisuusneuvoston kokouksen jälkeen, että kaupungin "tavanomaista rytmiä" ei rajoiteta.