Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoripyöräkerhon juhlat päättyivät laukauksiin – Kellokosken ampumisesta epäilty ei poliisin mukaan ole kerhon jäsen

Tuusulan Kellokosken ampuminen tapahtui moottoripyöräkerhon edustalla ja sisätiloissa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan epäilty ampuja ei ole kyseisen moottoripyöräkerhon jäsen.

Poliisi sai Rajalinnan teollisuusalueelta sunnuntaina aamukahdeksan aikaan ilmoituksia useista kuulluista laukauksista. Teollisuusalueella oli viikonloppuna moottoripyöräkerho Viikinki MC:n juhlat.

Yksi ihminen loukkaantui tilanteessa, mutta poliisin mukaan loukkaantunut ei saanut vammoja ampuma-aseesta. Poliisi otti sunnuntaina kymmenen ihmistä kiinni tapahtumien kulun selvittämiseksi, ja heitä on kuulusteltu maanantain aikana.

Minkkinen kertoo STT:lle, että poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan yhtä ihmistä epäillään ampumisesta. Tilanteessa loukkaantunut on hänen mukaansa ampumisesta epäilty.

– Kun ampuja on saatu taltutettua, niin siinä on pieniä vammoja tullut, Minkkinen sanoo.

Loukkaantunut sai sairaalahoitoa vammoihinsa, ja poliisi on ottanut kiinni myös hänet.

Moottoripyöräkerholla juhlittiin

Moottoripyöräkerho Viikinki MC järjesti tiloissaan Mestarintiellä Tuusulassa juhlat lauantaina. Kerhon Facebook-sivun mukaan paikalla juhlittiin yhden jäsenen 40-vuotispäiviä. Juhliin osallistui STT:n tietojen mukaan joitain kymmeniä ihmisiä ja heistä osalla oli liivit päällä.

Ampuminen tapahtui Minkkisen mukaan aikaan, kun varsinaiset juhlat olivat jo pitkälti ohi mutta paikalla oli yhä ihmisiä.

– Paikalle tuli henkilö, jonka epäillään ampuneen ampuma-aseella, hän sanoo.

Minkkinen ei kuitenkaan toistaiseksi ota kantaa siihen, oliko epäilty ampuja osallistunut juhliin. Poliisin tietoon ei tällä hetkellä ole myöskään tullut, että ampuminen liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi jatkaa ampumisen tutkintaa. Toistaiseksi tutkintanimikkeenä on murhan yritys. Minkkinen kertoo, että poliisi harkitsee alkuviikon aikana, esitetäänkö ketään vangittavaksi tapahtumien vuoksi.