Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi aikoo vaatia yhtä vangittavaksi ampumisesta moottoripyöräkerholla Kellokoskella – ampujan taltuttaneitakin epäillään rikoksesta

Itä-Uudenmaan poliisi aikoo vaatia yhtä ihmistä vangittavaksi Tuusulan Kellokosken ampumisen tutkinnassa. Poliisi epäilee häntä tällä hetkellä murhan yrityksestä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen STT:lle.

Minkkisen mukaan rikosnimike voi kuitenkin muuttua esitutkinnan edetessä. Hänen mukaansa epäilty on kolmissakymmenissä oleva mies.

Poliisi otti kiinni viime sunnuntaina kaikkiaan kymmenen ihmistä, koska se sai ilmoituksia useista ammutuista laukauksista Rajalinnan teollisuusalueella Tuusulan Kellokoskella sunnuntaiaamuna.

Moottoripyöräkerho Viikinki MC:llä oli viikonloppuna alueella juhlat, joiden yhteydessä poliisin mukaan ampuminen alkoi. Paikalla juhlissa oli STT:n tietojen mukaan joitain kymmeniä ihmisiä. Kerhon Facebook-sivujen perusteella juhlat pidettiin kerhon jäsenen syntymäpäivien kunniaksi. Minkkisen mukaan ampumisesta epäilty oli osallistunut juhliin, mutta hän ei ole Viikinki MC:n jäsen.

Tiistaina poliisi kertoi vapauttaneensa muut kuin ampumisesta epäillyn. Ensimmäisten päivien aikana poliisi on Minkkisen mukaan myös saanut käsityksen siitä, mitä Kellokoskella oikein tapahtui ampumista edeltävänä iltana ja yönä.

Poliisille on kerrottu myös sitä, mikä ampumisen motiivi on voinut olla. Minkkinen ei kuitenkaan toistaiseksi aio julkistaa sitä.

Ampujan taltuttaneitakin epäillään rikoksesta

Poliisi on kertonut, että ampumisesta epäilty loukkaantui itse tilanteessa, kun muut paikalla olijat taltuttivat hänet. Hän sai sairaalahoitoa vammoihinsa, mutta ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi on Minkkisen mukaan kirjannut rikosilmoitukseen nimikkeeksi törkeän pahoinpitelyn. Epäilystä kertoi aiemmin myös MTV:n uutiset. Minkkinen kuvaa rikosnimikettä kuitenkin "rajatapaukseksi", ja arvio perustuu sunnuntaiaamuna paikalle tulleiden poliisien ensiarvioon tilanteesta.

– Totta kai, kun tällainen tilanne on ollut, niin ihmisillä on oikeus puolustautua, hän sanoi.

Nimike voi muuttua tutkinnassa, ja lopullisesti oikeudessa tulee Minkkisen mukaan arvioitavaksi se, oliko kyseessä hätävarjelutilanne.