Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisnaiselta hurjaa tilitystä miehensä värväyksestä – kertoo saaneensa kaksi ruplaa "korvaukseksi"

Mobilisoidun venäläismiehen vaimo kertoo saaneensa korvauksena huimat kaksi ruplaa ja 26 kopeekkaa (0,037 euroa).

Nainen kertoi asiasta itsenäiselle venäläismedia Astralle perjantaina 21. lokakuuta. Astra julkaisi naisen oletettavasti toimittaman, 17. lokakuuta päivätyn maksutositteen.

Naisen mukaan Länsi-Siperiassa sijaitsevasta Tjumenin kaupungista miehensä lailla mobilisoitujen miesten pataljoona jätettiin oman onnensa nojaan Kaakkois-Ukrainassa sijaitsevan Enerhodarin kaupungin lähistölle.

– Heillä ei ole telttoja, ei porvaritaloja, ei ruokaa, he syövät mukanaan ottamiensa ruokien tähteitä. He nukkuvat makuupusseissa paljaalla maalla. Heillä ei ole keinoja kuivata varusteitaan, nainen sanoi Astralle.

Hän väitti miehensä olevan sotilaskoulutukseltaan tykkimies, mutta hänet laitettiin jalkaväkeen. Panssarijoukkojen sotilaita on hänen mukaansa käsketty tarkka-ampujiksi.

– He käskivät (tarkka-ampujaksi) toisesta silmästään puolisokean miehen. He eivät oppineet mitään kahden viikon koulutuksen aikana. Heillä ei ole muuta kuin konekivääri. Kokonaiselle pataljoonalle annettiin vain yksi lennokki, jota kukaan ei osaa käyttää.

Siberia.Realii -uutissivuston mukaan Tjumenista kerätty "Ermak"-pataljoona lähetettiin Ukrainaan ilman terveystarkistuksia. Heidät mobilisoitiin 26. syyskuuta ja he saapuivat Ukrainaan 13.–14. lokakuuta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti 21. syyskuuta "osittaisen" liikekannallepanon, tavoitteenaan paikata maansa asevoimien tappioita Ukrainassa.