Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä uhkaa iskeä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kaupallisiin satelliitteihin, jos niitä käytetään sodassa

Venäjä uhkaa voivansa iskeä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kaupallisiin satelliitteihin, jos niitä käytetään Ukrainan sodassa.

Venäjän ulkoministeriön edustaja Konstantin Vorontsov puhui asiasta uutistoimisto Tassille eilen.

Vorontsovin mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset käyttävät aseellisissa konflikteissa ulkoavaruuden siviili-infrastruktuuria, mukaan lukien kaupallisia satelliitteja. Hänestä tämä on käynyt ilmi Ukrainan sodan aikana ja on äärimmäisen vaarallista.

Tästä johtuen satelliitit saattavat olla oikeutettuja kohteita vastahyökkäykselle, hän sanoi.

Ukraina lisää joukkojaan pohjoisessa lähellä Valko-Venäjää

Ukraina on vahvistanut joukkojaan maan pohjoisosassa lähellä Valko-Venäjää varautuakseen mahdolliseen Venäjän hyökkäykseen Valko-Venäjän rajalta.

Asiasta kertoi Ukrainan pääesikunnan apulaiskomentaja Oleksi Hromov Guardian-lehden mukaan.

Vaikka juuri nyt ei ole havaittavissa hyökkäysjoukkojen muodostamista, on uhka Valko-Venäjän suunnalta kasvanut, hän sanoi.

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukashenka on väittänyt Ukrainan valmistelevan hyökkäystä sen alueelle ja ilmoittanut Venäjän ja Valko-Venäjän ottavan käyttöön yhteiset alueelliset puolustusjoukot itsepuolustukseksi.

Lennokki-isku lämpövoimalaan Krimillä aiheutti tulipalon, sanoo Venäjän asettama viranomainen

Krimin niemimaalla sijaitsevaan lämpövoimalaan on isketty lennokilla yön aikana, kertovat viranomaiset Venäjän miehittämällä Krimin niemimaalla uutistoimisto AFP:n mukaan.

Venäjän alueelle asettama Sevastopolin kuvernööri Mihail Razvozhajev kertoi, ettei Balaklavan lämpövoimala vaurioitunut suuremmin iskussa eikä sähköntuotanto ole vaarantunut.

Hänen mukaansa hyökkäyksen aikana palamaan syttynyt muuntaja oli huollossa eikä toiminnassa ja tulipalo saatiin nopeasti hallintaan.

Ukrainalla on käynnissä vastahyökkäys Itä-Ukrainassa Venäjän valloittamien alueiden takaisin ottamiseksi. Tänä aikana Venäjä on useasti hyökännyt Ukrainan voimalaitoksiin ja energiainfrastruktuuriin.

Ukrainan viranomaiset uskovat, että Venäjän tavoitteena on tuhota lämpövoimaloita, sähköasemia, muuntajia, putkia ja kaapeleita talven lähestyessä, jotta ukrainalaiset eivät pystyisi käyttämään sähköä, vettä tai internetiä tavalliseen tapaan sodan jatkuessa.

Ukrainalaiset kertoivat torstaina Venäjän tehneen Zaporizhzhjan ydinvoimalan lähistölle edellisyön aikana raketti-iskun, jossa syttyi tulipalo. Tulipalo tuhosi asuin- ja opetusrakennusten kattoja, ikkunoita ja ovia, mutta henkilövahinkoja ei sattunut, kertoi Zaporizhzhjan alueen kuvernööri Oleksandr Staruh Telegram-viestissä CNN:n mukaan.