Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden eduskuntaryhmä käsitteli Pirkka-Pekka Peteliuksen sidonnaisuus- ja tuloilmoituksia, ryhmän puheenjohtaja piti keskustelua vakavana

Vihreiden eduskuntaryhmä kävi torstaina keskustelun kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen tekijänoikeustuloista, jotka tämä oli saanut Ahvenanmaan rahapeliyhtiö Pafilta.

Petelius on mediatietojen mukaan saanut Pafilta sketsihahmojensa käytöstä yhteensä yli 100 000 euron palkkiot, jotka hän oli merkinnyt sidonnaisuus- ja tuloilmoituksissaan virheellisesti.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen mukaan keskustelussa korostettiin sidonnaisuus- ja tuloilmoituksen merkitystä päätöksenteon avoimuuden varmistamiseksi. Hän luonnehti keskustelua hyvin vakavaksi. Petelius itse osallistui kokoukseen etäyhteydellä.

– Olen käynyt asiasta perusteellisen keskustelun Peteliuksen kanssa jo aiemmin, ja itselläni ei ole mitään epäilystä siitä, että tässä olisi kyse mistään muusta kuin inhimillisestä erehdyksestä, Harjanne sanoi.

Peteliukselle ei koidu asiasta keskustelun lisäksi muita seuraamuksia.